Caută
Close this search box.

Concurs ȘOC la Apele Române: Directorul e…candidat, subalternii sunt examinatori, iar ceilalți candidați…respinși

Administrația Natională Apele Române este o instituție publică de interes național, aflată în coordonarea autoritătii publice centrale din domeniul apelor și finanțată de la bugetul de stat. Nu mai este un secret pentru nimeni că posturile în instituție se ocupă exclusiv pe criterii politice, fără legătură cu meritocrația. Când PSD a pierdut guvernarea, fostul director general Victor Sandu, angajat în instituție fără concurs, a zburat din funcție, locul său fiind luat de președintele PNL Mureș, Ervin Molnar (foto stânga). CV-ul lui Molnar nu este publicat pe pagina instituției probabil din lipsă de relevanță, singura calitate necesară fiind îndeplinită, adică cea de șef de filială în PNL.

Ajuns în cea mai mare funcție din ANAR, la începutul lunii ianuarie, Molnar a învățat rapid cum să profite de avantajele funcției și când directorul Administrației Bazinale Mureș, Cristian Bratanovici (PSD) a demisionat din funcție, în locul său a fost adus imediat prietenul său, vicepreședintele PNL Mureș, Cosmin Rareș Butiulcă (foto dreapta), fără niciun concurs sau examen și fără să fi lucrat vreo zi în ANAR.
În urmă cu doi ani, în ziarul Curentul s-a relatat cum pesedistul Bratanovici a obținut  funcția de director al ABA Mureș. Cine l-a făcut pe Bratanovici să demisioneze în 2020 este neclar, surse din instituție declarându-ne că dosarele de corupție în care este cercetat, cert este că Bratanovici a acționat în judecată instituția pe 18 martie pentru anularea demisiei.

Ca să fie sigur că va rămâne și după ce PNL va pierde guvernarea în ANAR, instituție unde salariile șmecherilor depășesc 1000 de Euro net, pe 26 martie, în plină stare de urgență, Butiulcă lansează printr-o decizie semnată de el în calitate de director, un concurs de ocupare a funcției de inginer la Serviciul ELH (exploatare lucrări hidrotehnice) din cadrul ABA Mureș.

Adică deși Codul Penal stabilește o pedeapsă de până la 5 ani de închisoare pentru infracțiunea de conflict de interese, Butiulcă a semnat senin decizia de organizare a concursului la care intenționa să participe și el.

La concurs se înscriu patru persoane dintre care trei sunt respinse, fiind admis doar directorul Butiulcă Rareș Cosmin care trece proba scrisă și astfel își securizează un post călduț de inginer la stat, bine plătit, interviul urmând a fi o formalitate, din moment ce din comisia de concurs fac parte subalternii directorului pe care urmează să-l evalueze ca inginer. Oare își imaginează cineva că la interviu inginerii din comisie o să-l pice pe domnul director care imediat ar putea chiar și să-i concedieze?

Rămâne să vedem dacă a doua zi după ce va câștiga concursul, Cosmin Butiulcă va demisiona din funcția de director și va rămâne un simplu inginer, că doar era stringentă nevoie în timpul stării de urgență ca postul acesta tehnic să fie ocupat de vreme ce s-a organizat concursul.

+

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri