Caută
Close this search box.

Coronavirusul „ucide“ jocurile de noroc în România

La finalul primei săptămâni de după ieşirea din stare de urgenţă, încep să vină notele de plată pentru cele două luni de restricţii.

Oamenii de ştiinţă speră ca, odată cu apariţia unui tratament sau vaccin, efectele medicale ale bolii COVID-19 să fie ţinute sub control. Din păcate, dezastrul economic creat de pandemie va rămâne mult timp, inclusiv după ce vom avea uneltele medicale necesare pentru a combate coronavirusul.

Segmentul agenţiilor de pariuri sportive offline (cu unităţi stradale) şi cel al cazinourilor a fost lovit puternic de efectele închiderii, odată cu instaurarea stării de urgenţă. Iar acum, când se fac planuri de redeschidere, în etape, pentru toate domeniile de activitate, oamenii din această industrie încearcă să găsească soluţii. Din păcate, pierderile financiare, suportate inclusiv de Guvernul României, sunt deja foarte mari, de ordinul sutelor de milioane de euro!

Şi, ceea ce e şi mai grav pentru industria jocurilor de noroc şi pariuri e faptul că implementarea unor măsuri propuse de distanţare socială pot aduce falimentul! Explicaţiile au fost oferite pentru site-ul cazino365.ro de Sorin Constantinescu, consilier al Guvernului României pe tema redeschiderii cazinourilor şi agenţiilor de pariuri offline.

*E o industrie care are 45.000 de angajaţi, aflaţi acum în şomaj tehnic plătit de Guvern. E o povară şi pentru Guvern să mai ţină industria asta. În plus, nu se duc bani la buget în această perioadă. În momentul de faţă, fiecare lună de ţinut jocurile închise înseamnă 60-70 de milioane de euro. Cam asta este pierderea pentru buget. Nu cred că e o măsură economică bună să le mai ţii închise. Dacă oamenii vor respecta normele sanitare, sunt responsabili, lasă-i să deschidă pentru că este benefic pentru toată lumea.

*Industria de gambling aşteaptă ca şi industria HoReCa deschiderea cât mai urgentă a activităţii, pentru că efectele economice sunt teribile. Sunt foarte mulţi organizatori care îşi pun problema dacă mai au fonduri să redeschidă activitatea. Dacă se dă drumul la restaurante, cum estimează Guvernul în jurul datei de 15 iunie şi având în vedere că şi jocurile au fost închise în aceeaşi perioadă cu restaurantele, se presupune că s-ar da drumul şi la industria de jocuri în acea perioadă.

*Au fost o grămadă de discuţii şi întâlniri între asociaţii ca să cada de acord cu privire la normele sanitare care trebuie să se aplice pentru o protecţie cât mai bună pentru jucători. Sunt condiţii generale care sunt peste tot, la toate localurile de acest gen, dar şi specifice pentru fiecare activitate în parte. Din ce am văzut în presă declaraţiile premierului şi ale membrilor Guvernului, dacă nu mai cresc cazurile, probabil că din 1 iunie se deschid terasele şi din 15 iunie restaurantele. Mergând pe această paralelă că s-au închis în acelaşi timp cu jocurile de noroc, s-ar putea redeschide tot pe 15 iunie.

*La cazino nu ai cum să pui la masa de ruletă un client la un metru şi jumătate pentru că mai vin doi clienţi la masă. Având în vedere că o masă costa 5.000 de euro pe lună taxă fixă e imposibil să iţi poţi recupera taxele pe care le plăteşti. E faliment curat! De asemenea, toţi clienţii pun mâna pe jetoane, crupierul pune şi el mâna. Tot timpul trebuie dezinfectate. La fiecare masă trebuie să fie gel dezinfectant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri