Caută
Close this search box.

Cristi Danileţ se întreabă ce interese reprezintă actualul CSM

cristi danileţ

Judecătorul Cristi Danileţ acuză că interese ascunse au stat la baza deciziei CSM, de a respinge propunerea de desfiinţare a Secţiei Speciale.

„Comisia Europeană spune: `Desfiintati!`. GRECO spune: `Desfiintati!`. Comisia de la Veneţia spune: `Desfiintati!`. 80% din magistraţi spun: `Desfiintati!`. Şi vine CSM azi şi spune: `Noi nu vrem defiintarea Secţiei speciale!`. Oare ale cui interese le reprezintă actualul CSM??

PS. 10 membri CSM au votat pentru aviz negativ, 8 pentru aviz favorabil şi 1 vot a fost nul. Probabil cel care a votat nul nu ştia să deseneze un X pe una din cele două căsuţe cu opţiuni”, a scris Danilet pe Facebook.

CSM a decis, joi, cu majoritate de voturi, menţinerea Secţiei Speciale. S-au înregistrat 10 voturi pentru menţinere, 8 împotriva, un vot nul.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dezbătut joi proiectul de lege depus la Camera Deputaţilor de USR privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ).

Proiectul a fost depus la începutul lunii mai, fiind semnat de 40 de deputaţi şi senatori de la USR, dar şi de deputatul (neafiliat) Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei.

CSM trebuie să dea un aviz pe acest proiect, deoarece are legătură cu justiţia şi cariera magistraţilor.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, la sosirea la CSM, că va vota pentru avizarea proiectului USR de desfiinţare a Secţiei speciale.

„E un proiect care are un scop bun, un scop pozitiv, pe care îl susţin, l-am susţinut dintotdeauna. Din păcate are şi ceva lacune acel proiect în partea de drept tranzitoriu şi alte probleme tehnice, pe care speram să le îndreptăm la Parlament. Nu fac niciun secret din faptul că voi vota pozitiv, pentru avizare”, a declarat Predoiu.

Întrebat de ce nu a promovat o ordonanţă de urgenţă pentru desfiinţarea Secţiei speciale, Cătălin Predoiu a spus că aceasta ar fi fost respinsă în Parlament.

„O ordonanţă de urgenţă ar fi avut o soartă scurtă şi tristă în Parlament, pentru că ştiam că ar fi fost respinsă. Asta e şi motivul pentru care am evitat să promovez o ordonanţă de urgenţă. Altfel, ar fi fost simplu, dar într-o săptămână, două ştiam că va fi respinsă, lucru pe care l-am luat la cunoştinţă discutând chiar direct cu parlamentarii. În general, e bine să tatonezi Parlamentul atunci când promovezi ordonanţe de urgenţă sau proiecte de lege, ca să vezi ce soarta au. Eu sper că acest proiect a fost pregătit de către colegii din USR, în sensul că ar putea să-i asigure un sprijin parlamentar. Altfel e doar un exerciţiu de imagine, dar eu îl susţin”, a afirmat Predoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri