În legătură cu fotografia care a devenit virală pe Internet și în care premierul apărea, în sediul Guvernului, fumând, nepurtând mască și nerespectând dsitanțarea socială, Ludovic Orban a recunoscut, cu mult fair-play și fără nicio problemă, că fotografia este reală.

Concret, premierul și-a sărbătorit ziua de naștere, alături de colegii care i-au făcut o surpriză, după terminarea programului.

„Este o poză de ziua mea, după ora 15 că eram cu mai mulţi colegi de-ai mei, mi-au făcut o surpriză şi au venit să-mi ureze la mulţi ani. După ce au venit i-am servit, vedeţi că sunt farfurii pe masă. I-am servit cu o gustare, cu un pahar de bere, de whiskey. Faptul că nu purtam mască se datora în primul rând faptului că eram după ce mâncasem şi îi servisem pe colegi, cum e firesc”, a declarat premierul pentru Mediafax.

Ludovic Orban și-a recunoscut vina pentru că a fumat în sediul Guvernului și s-a arătat dispus să plătească amenda.

„Sunt fumător. Mi se întâmplă să fumez. Era o ocazie de ziua mea, la care am avut nişte invitaţi şi la care am permis să se fumeze. Recunosc. Asta este. Dacă e nevoie plătesc amenda, nu mă dau în lături. Greşeala e umană. Ni se întâmplă multor”, a mai spus Ludovic Orban.

Cum s-a ajuns la sancționarea lui Ludovic Orban? Chiar el s-a dus la Secția 1 de Poliție, de care aparține Guvernul, și a făcut autodenunț. Mai mult, premierul a cerut să-i fie aplicate amenzile maxime și așa s-a ajuns la suma de 3.000 de lei. Pentru nepurtarea măștii de protecție în spațiile publice amenda maximă este de 2.500 de lei, iar pentru fumat, de 500 de lei.

297 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 8 =