Caută
Close this search box.

Cum poate fi blocată infecția! Anticorpul care oprește coronavirusul

Oamenii de știință au descoperit un anticorp care previne ca noul coronavirus să infecteze celulele umane, într-o “cercetare revoluționară”, ce ar duce la dezvoltarea de noi tratamente împotriva COVID-19.

Oamenii de ștință anunță, într-o “cercetare revoluționară”, că au descoperit un anticorp ce previne ca noul coronavirus să infecteze celulele umane, potrivit SkyNews.

În cadrul unor cercetări pe SARS (un alt tip de coronavirus), oamenii de știință de la Universitatea Utrecht din Danemarca, alături de specialiști de la Centrul Medical Erasmus și de compania Harbour BioMed (HBM), au identificat o posibilă metodă ne a neutraliza infecția COVID-19.

Aceștia au descoperit că un anticorp ce previne ca virusul SARS să infecteze celulele umane poate deasemeni să blocheze infectarea acestora de către noul coronavirus, potrivit unui studiu publicat, luni, în jurnalul Nature Communications.

În timp ce testau mai mulți anticorpi pe o serie de celule umane, oamenii de știință au decoperit unul ce blochează o parte specifică a virusului, prezentă atât la SARS cât și la cel care provoacă infecția COVID-19.

Descoperirea cercetătorilor reprezintă un pas important în dezvoltarea anticorpilor umani care să trateze sau chiar să prevină afecțiunea cauză de noul coronavirus, vinovată până acum de infectarea a peste 3,5 milioane de oameni din întreaga lume și la decesul a peste 247.000 de persoane.

“Această cercetare reprezintă continuarea unui studiu realizat în anii trecuţi cu anticorpi care au vizat infecţia cu SARS-CoV, care a apărut în 2002/2003”, a declarat Berend-Jan Bosch, cercetător la Universitatea din Utrecht și co-autor al studiului.

Anticorpul neutralizator “are potențialul de a împiedica dezvoltarea infecției în corp, de a elimina virusul sau de a proteja o persoană expusă la acest virus”, a mai spus Bosch.

Doctorul Frank Grosveld, celălalt co-autor al studiului, spune că descoperirea reprezintă “o fundație clară pentru alte studii desfășurate pe acest anticorp, menită să pună bazele dezvoltării unui posibil tratament pentru infecția COVID-19”.

“Anticorpii folosiți în cadrul acestei cercetări provin de la oameni, ceea ce permite o dezvoltare mult rapidă a unui tratament, reducând în același timp șansele unor posibile efecte secundare”, a mai spus Grosveld.

Acești anticorpi umani sunt diferiți de cei folosiți în terapiile convenționale, ce sunt dezvoltați mai întâi la alte specii, înainte de a fi modificați astfel încât să poată fi transferați și la oameni.

Oamenii de știință spun că au reușit să creeze acești anticorpi folosind tehnologia transgenică pe șoareci Harbour BioMed’s H2L2.

Practic, cercetătorii au modificat genetic un șoarece pentru a conține gene umane, lucru ce a permis specialiștilor să dezvolte anticorpi umani fără ca aceștia să fie testați efectiv pe oameni

“Acest proces reprezintă o cercetare revoluționară”, a declarat doctorul Jingsong Wang, directorul executiv al HBM.

Wang, spune că în continuare trebuie realizate şi alte studii pentru a se stabili cu exactitate dacă acest anticorp poate proteja sau diminua severitatea infecției COVID-19 la oameni.

“Credem că tehnologia poate veni în ajutorul nevoilor sănătăţii publice şi explorăm şi alte căi de cercetare”, a mai spus directorul HBM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri