Caută
Close this search box.

Cutremur major în apropiere de România

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă după-amiază în Grecia.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter care a zguduit Grecia s-a produs în Insula Creta, la ora 15:51.

Seismul a avut loc la o adâncime de 40 de kilometri și s-a produs la 104 km sud de Ierapetra, 124 km sud de Agios Nikolaos, 149 km sud de Heraklion și la 470 km sud-est de Atena.

Acesta este cel mai mare cutremur produs în acest an în Grecia. Anterior au mai avut loc patru seisme importante pe tărâm elen în 2020.

Primul mare cutremur resimțit de Grecia în aces an avut loc la 30 ianuarie și a avut o intensitate de 5,3 grade pe scara Richter.

Un al doilea seism, cam de aceleași proprorții, 5,0, s-a produs o săptămână mai târziu și s-a simțit în apropiere de localitatea Neochorion. După doar patru zile, Grecia a fost zguduită de un cutremur de 4,7.

Ultimul mare seism care a avut loc în Grecia s-a produs la 20 martie și a avut o magnitudine de 5,9 grade pe scara Richter și a fost resimțit și în Italia, în unele zone din Puglia și Calabria.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 pe Richter a avut loc în dimineața zilei de 20 aprilie în Japonia, pe coasta prefecturii Miyagi, dar nu a fost emis niciun avertisment de tsunami.

Cu două zile înainte un cutremur major cu magnitudine de 6,7 grade a avut loc lângă Japonia! Mai exact, epicentrul seismului a fost în Insulele Bonin, la o distanță de aproximativ 1000 de km de Yokohama, oraș cu o populație de 3.575.000 de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri