Caută
Close this search box.

Dacă e real, e cumplit. Raed Arafat, înregistrat când amenința câștigătorul ”nedorit” al unei licitații (audio)

bragadiru

Unii spun că Raed Arafat ar avea imunitate absolută în fața organelor statului și că asta s-ar fi văzut încă dinainte de tragedia Colectiv, la care acesta ar fi fost complet ignorat de procurori. (Noi nu credem asta) Se mai spune că i-ar fi susținut pe Victor Ponta și PSD la alegeri și asta l-ar fi ajutat ulterior să fie ignorat de fiecare dată de organele statului, atât de aspre cu numeroși medici români. (Nici asta nu credem) Mai mult, se speculează că acum și guvernul Orban ar face, în cazul pandemiei de Coronavirus, tot ce spune el. Astfel s-ar fi ajuns ca în spitale să nu mai fie tratați bolnavii de alte boli decât coronavirus, iar paturile să fie ocupate de persoane pozitive fără niciun simptom și care ar putea sta acasă izolate, așa cum se întâmplă în toate celealte țări ale lumii. Nici acest lucru nu ni se pare real.

În altă ordine de idei, în 2016, judecătorii Curții de Apel Cluj au stabilit definitiv că jurnalistul Liviu Alexa care a dezvăluit legătura strânsă a lui Raed Arafat cu firma Deltamed a avut dreptate, „faptele prezentate in articol s-au dovedit că au o bază factuală suficientă”, după cum au constatat magistrații. Pe larg AICI.

În motivare, judecătorii au centralizat sumele amețitoare obținute în doar doi ani de la statul român de Deltamed, prin semnăturile lui Arafat:
„Astfel, din probele administrate in cauză, respectiv interogatoriul reclamantului, inscrisuri, informații furnizate de Ministerul Sănătăți si Ministerul de Interne s-a dovedit că SC Deltamed, al cărei administrator este Dan Vasile Gorgan a avut o indelungată relație de afaceri cu Fundația pentru SMURD, SC Deltamed furnizând fundației echipamente medicale iar achizițiile au fost in valoarea de circa 2 milioane lei, după cum a recunoscut reclamantul la interogatoriu ( f. 8, răspunsul la intrebarea 8). (…) Din adresa de la fila 178 dosar, emisă de asemenea de Ministerul Sănătăţii, in anul 2007 Deltamed a fost desemnată câştigătoare de 1 din 8 licitaţii, in anul 2008 la două din totalul de 7 licitaţii, in anul 2010 la două din 5 licitaţii, că in afara acestor licitaţii câştigate D. nu a mai participat la alte licitaţii. Din cuprinsul aceleiaşi adrese rezultă că preşedintele comisiei de intocmire a documentaţiei de atribuire pentru achiziţia de ambulante in anul 2007 şi 2008 a fost reclamantul, Dr. Raed Arafat.”.

Legat de toate acestea, ziarul Libertatea prezintă, marți, 12 mai, o investigație de presă fără precedent, care cuprinde și o o înregistrare audio cu Raed Arafat când amenință firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed: “Atunci repet licitația de la zero! Deci nu am nici o problemă”. Pe 10 septembrie 2018, șeful DSU a sunat de pe telefonul subordonatului său, colonelul Cezar-Mihai Damian, adjunctul inspectorului șef IGSU. “Rămâneți un pic, vi-l dau pe domnul ministru Arafat un pic…”, se aude cum spune colonelul către reprezentantul polonezilor de la WISS. De aici începe convorbirea lui Raed Arafat, în care el amenință că are puterea de anula o achiziție pe bani europeni de 600 de milioane de euro, după ce licitația fusese adjudecată de una dintre firmele concurente ale lui Deltamed, favorita contractelor din sistemul de urgență. Cum polonezii n-au cedat, peste 10 zile Arafat chiar a anulat licitația. DACĂ lucrurile stau chiar așa cum arată investigația, atunci ar fi cumpliut. CITIȚI INTEGRAL și ASCULTAȚI ÎNREGISTRAREA pe libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri