Caută
Close this search box.

Deplasări libere, fără carantină, între Bulgaria, Grecia şi Serbia

Circulaţia persoanelor între Bulgaria, Grecia şi Serbia va fi permisă de la 1 iunie fără obligativitatea unei perioade de carantină de 14 zile pentru limitarea epidemiei de coronavirus, informează marţi Reuters şi BTA.

Va fi nevoie doar de o declaraţie scrisă la frontieră, care să ateste că semnatarul nu prezintă simptome de COVID-19, călătoreşte pe proprie răspundere şi nu este supus carantinei în ţara sa, precum şi de un număr de telefon pentru contact.

Anunţul a fost făcut de premierul bulgar Boiko Borisov, după o videoconferinţă în format cvadrilateral cu lideri de la Atena, Bucureşti şi Belgrad. El şi-a exprimat speranţa că România se va alătura în curând iniţiativei regionale de liberă circulaţie şi a dezvăluit că Bulgaria poartă tratative în vederea relaxării restricţiilor de deplasare şi cu Austria şi Germania.

La videoconferinţa organizată la iniţiativa lui Borisov au participat preşedintele sârb Aleksandar Vucic şi premierii grec şi român, Kyriakos Mitsotakis, respectiv Ludovic Orban, precum şi miniştrii de Interne, de Externe, ai Turismului, Sănătăţii şi Transporturilor din Bulgaria, Grecia, România şi Serbia.

Liderii celor patru ţări urmează să se întâlnească direct pe 1 iunie, la Varna, a mai anunţat prim-ministrul bulgar.

Bulgaria şi-a închis frontierele de la jumătatea lui martie, permiţând doar repatrierea cetăţenilor bulgari şi circulaţia diplomaţilor şi a angajaţilor sezonieri, cu obligativitatea carantinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri