Caută
Close this search box.

Distanţa socială de 1,5 metri, obligatorie începând de vineri

Distanţarea socială după 15 mai o să fie obligatorie. Aşa a anunţat preşedintele Klaus Iohannis care a precizat că între persoane va trebui păstrată o distanţă de „două braţe”

„Aş menţiona ce devine obligatoriu: sunt lucruri foarte simple, dar foarte importante. Devine obligatoriu portul măştii care acoperă nasul şi gura când suntem în spaţii interioare – magazin, alte situaţii, în transportul în comun, staţia de metrou. În interior, masca este obligatorie. Este obligatorie păstrarea unei distanţe de 1,5 metri între persoane, adică distanţa a două braţe”, a explicat Iohannis.

Preşedintele a mai spus că igiena mâinilor este obligatorie şi este extrem de importantă. Subliniind că nu este cazul să ne relaxăm, Iohannis a anunţat că se redeschide parţial comerţul – magazinele care au acces direct din stradă, saloanele de îngrijire personală, muzeele.

„O chestiune pe care nu putem să o dispunem, dar recomandăm – să redeschidă autorităţile locale parcurile pentru public”, a afirmat preşedintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri