Caută
Close this search box.

Eugen Tomac (PMP) cere retragerea cetăţeniei române a premierului din Moldova, Ion Chicu

eugen tomac

Eugen Tomac, președintele PMP, cere autorităților să îi retragă premierului moldovean Ion Chicu cetățenia română după ce acesta a numit România ”cea mai coruptă țară din Europa” și l-a atacat dur pe europarlamentarul Siegfried Mureșan.

”După atacurile de astăzi ale premierului moldovean Chicu la adresa României și a Uniunii Europene, cred că răspunsul nostru prompt trebuie să fie retragerea cetățeniei române. Nu poți fi și cetățean UE, și propagandist în stil sovietic la Chișinău. Limbajul folosit la adresa unui lider PPE arată cât de mult le place unor politicieni din R. Moldova statutul de slugă. Aici nu este vorba doar de un atac la adresa lui Siegfried Mureșan, ci despre modul absolut abject în care un exponent al Federației Ruse atacă România și Uniunea Europeană”, a scris Tomac pe Facebok.

Premierul Republicii Moldova, Ioan Chicu, a avut vineri o ieșire fără precedent la adresa României, pe care a acuzat-o că e cea mai coruptă țară din Europa. El a continuat cu critici legate de gestiunea coronavirusului și a scris pe Facebook că doar județul Suceava are un număr de infectați cu COVID 19 cât jumate din numărul de bolnavi înregistrați în toată Republica Moldova.

Atacul lui Chicu a venit ca replică la criticile europarlamentarului român Siegfried Mureșan, care acuzase regimul pro-rus de la Chișinău că nu implementează reformele pe care și le-a asumat pentru a primi banii pe care i-a cerut Uniunii Europene și României.

Reamintim că România a furnizat Republicii Moldova ajutoare de peste 3,5 milioane de euro în echipamente pentru combaterea pandemiei de coronavirus și a trimis o echipa de peste 40 de cadre medicale. Ioan Chicu a anunțat în trecut că are și cetățenie română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri