Caută
Close this search box.

Explozie de infecții cu Covid-19 în Brazilia

Numărul de cazuri de coronavirus din Brazilia este, de sâmbătă, mai mare decât cele din Spania și Italia, Brazilia ajungând pe locul patru în lume din acest punct de vedere, potrivit raportărilor oficiale, citate de Reuters.

Ministerul sănătății a raportat 14.919 de infectări în ultimele 24 de ore, ducând totalul la 233.142, în urma Statelor Unite, Rusiei și Marii Britanii, dar Brazilia a făcut mult mai puține teste decâte cele trei țări menționate.

Presiunea crește pe președintele Jair Bolsonaro, în condițiile în care doi miniștri ai sănătății și-au dat demisia în ultima lună, în timp ce el sfidează experții în sănătate publică și cere folosirea pe scară largă a unor medicamente netestate.

Bolsonaro a criticat extrem de dur măsurile ordonate de mulți dintre guvernatorii statali din Brazilia pentru izolare socială strictă și carantină. Bolsonaro spune că efectul asupra economiei devine insuportabil iar afacerile trebuie să se redeschidă cât mai curânbd posibil.

Guvernul se așteaptă ca Brazilia să aibă cea mai mare scădere economică din ultimul secol.

Testarea la nivel național este mult în urma altor țări, Brazilia procesând pânâ astăzi 735.000 de teste, potrivit Worldometers.

Prin contrast, Italia și Spania au făcut, fiecare, circa 1,9 milioane de teste pentru Sars-Cov-2. Tot sâmbătă, ministerul sănătății a raportat și 816 decese noi, totalul ajungând la 15.633.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri