Caută
Close this search box.

Filialele PSD din Transilvania vor ca Vasile Dâncu să fie președinte al Consiliului Național – surse

vasile dîncu

Vasile Dâncu s-a reînscris în PSD anul trecut în organizația din județul Bistrița Năsăud și este propus pentru șefia Consiliului Național de organizațiile din Ardeal.

Liderii organizațiilor din Transilvania îl susțin pe Vasile Dâncu pentru funcția de președinte al Consiliului Național al PSD, scrie Europa Liberă, citând surse din partid.

La întâlnirea de la Reghin au participat președintele interimar, Marcel Ciolacu, secretarul general interimar, Paul Stănescu, președinții organizațiilor din Transilvania, dar și Vasile Dâncu. Unii președinți din regiune au cerut conducerii partidului să se formeze la nivel național o alianță, care să cuprindă ProRomânia, ALDE, dar și partidele ecologiste. De asemenea, s-a discutat ca Sorin Grindeanu, Gabriela Firea și Vasile Dâncu să se regăsească în formula de conducere a PSD, alături de Marcel Ciolacu și Paul Stănescu.

Întâlnirea de vineri de la Reghin cu președinții de organizații din Transilvania a avut scopul de a discuta strategia de urmat în perspectiva Congresului PSD, dar și strategia pentru alegerile locale și parlamentare.

„Radu Moldova (n.r. – președintele PSD Bistrița Năsăud) a cerut explicit în timpul discuțiilor să fie discutată propunerea ca Vasile Dâncu să fie ales în Congresul extraordinar ca președinte al Consiliului Național”, mai scrie Europa Liberă.

Avem nevoie de el pentru a conduce un for important al partidului, nu o organizație județeană. El va trebui să se ocupe de strategie, de atragerea intelectualilor de stânga în partid, să deschidă partidul spre alte zone”, a declarat un lider de organizație participant la întâlnirea PSD.

Conform celor prezenți la întâlnire, propunerea a fost bine primită de Marcel Ciolacu și Paul Stănescu. Cei doi nu au avut obiecții la soluția cu Vasile Dâncu, președinte al Consiliului Național al PSD.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a prezentat și o schemă de organizare a partidului după viitorul Congres extraordinar. Partidul ar urma să fie condus de un președinte, doi prim-vicepreședinți, vicepreședinți și un secretar general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri