Caută
Close this search box.

Firea, îngrijorată după situația din Herăstrău: Mi-e teama de bilanţul de COVID de peste două săptămâni

gabriela firea

Primarul General al Bucureștiului, Gabriela Firea, a declarat la România TV că situația de sâmbătă noapte în Parcul Herăstrău, unde sute de oameni au petrecut, sfidând restricţiile pentru evitarea răspândirii noului coronavirus, este cauzată de un vid legislativ. Gabriela Firea susține că polițiștii nu au avut acoperirea legală de a le spune oamenilor să plece. „Mie îmi este teama de bilantul de COVID de peste două săptămâni”, a spus Gabriela Firea.

„Vineri cand s-au deschis parcurile totul s-a intamplat normal. Ieri insa a fost un numărr mai mare de persoane. Parcul Herastrau este cel mai mare din Bucuresti. Dimineata a fost totul normal, dar s-a schimbat dupa-amiază spre seara. Au fost terase care au chemat dj. Eu înteleg eprfect dorinta tuturor de a trece la o stare de normalitate după o perioadă aşa lungă de stat in casa, dar nu fac altceva decat sa-si puna viata in pericol”, a avertizat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

„Nu incetez sa fiu uluita de ec s-a intamplat azi-nopate la Herastrau. Eram cu toţiii disperati. Lumea stia ca Politia nu mai putea sa dea amenzi si atunci a trebuit sa le spun patronilor ca le reziliez contractul. Intentia de baza a fost aceea de a creea o atmosfera placuta. Am fost de acord sa vinzi la o terasa, la chios, apa, o bere, dar nu putem sa fim de acord muzica sa fie data tare, sa-i incite. Nu a functionat decat cu amenintarea. Nu cred ca asta este solutia. Sunt convinsa ca si declaratia domnului vice-primar a fost pe fondul de aseara. Un stat fara o autoritate nu exista. Ajunge la anarhie. Am recurs la aceasta metoda ca vrem sa le reziliem contractul tuturor celor care nu respecta legea. Acum legea spune ca activitatea restaurantelor ramane cum s-a stabilit. În Parlament sunt convinsa ca sunt colegi responsabili. Sa nu umplem toate spitalele cu persoane contaminate”, a mai spus Gabriela Firea.

Primarul Capitalei spune că se teme că peste două săptămâni numărul persoanelor infectate să nu crească după relaxarea măsurilor anti-COVID şi comportamentul iresposabil al unor persoane.

„Daca ne e mai draga o distractie mai mult decat economia atunci ce pot eu sa spun. Mie îim este teama de bilantul de peste două saptamani”, a mai spus Gabriela Firea.

Primarul General a lansat un apel la bucureşteni şi i-a rugat să evalueze riscurile la care se expun încălcând recomandările privind distanțarea socială. Gabriela Firea a atras atenția că în orice moment numărul infecțiilor cu noul coronavirus ar putea să crească, astfel că cele 500 de paturi ale spitalului modular covid să devină insuficiente pentru avalanșa de cazuri. Primarul general i-a rugat pe bucureșteni să se gândească la sănătatea lor și a familiilor lor și să respecte toate regulile impuse de autorități.

În plina stare de alerta bucurestenii au inteles gresit relaxarea. Zeci de oameni s-au adunat la terasele din Herăstrău fără să respecte măsurile de protecție și distanțare. Imaginile cu petrecăreții au fost postate pe retelele de socializare şi au ajuns si la oamenii legii care au descins la fata locului şi i-au împrăştiat pe petrecăreţi.

De intreaga situatie a aflat si viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, care a decis sa suspende autorizatiile celor sase terase deschise aseara in plina stare de alerta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri