Caută
Close this search box.

Fostul poliţist de la Gerota se consideră nevinovat și susține că s-a infectat cu noul coronavirus în România, nu în Israel

Fostul ofiţer MAI, care a fost internat la Spitalul Gerota, afirmă că este nevinovat şi crede că s-a infectat în România, nu în Israel, scrie Mediafax. Procurorii au deschis un dosar penal după ce zeci de medici au fost infectaţi.

Fostul ofiţer MAI, pacientul 17 de la Spitalul Gerota, care ar fi minţit că a călătorit în Israel şi a infectat zeci de medici şi alte persoane, a fost audiat de anchetatori.

Bărbatul le-a spus anchetatorilor că el se consideră nevinovat şi crede că s-a infectat cu Covid-19 în România, potrivit unor surse judiciare.

Zeci de medici şi membri ai familiei sale au fost infectate de fostul ofiţer MAI. Spitalul Gerota a fost în carantină din cauza numărului mare de bolnavi infectaţi cu noul coronavirus. La începutul lunii aprilie a fost ridicată măsura.

A fost deschis şi un dosar penal la Parchetul General.

Gabriela Scutea, procurorul general al României, afirma despre acest caz, la sfârșitul lunii aprilie, că nu este unul complex: „Pacientul vindecat și externat în continuare se află sub puterea unor indicații de izolare, noi suntem pregătiți ca în momentul în care nu mai avem bariere rezultate din indicațiile medicale, să începem audierile. Mai mult nu pot sa comentez despre dosarul coelgului meu. O să fac o paranteză, care e una pur teoretică și nu pe contextul cauzei: nu este o cauză complexă, avem acuzație de fals în declarații, respectiv zadărnicirea combaterii bolilor, însă considerăm că în acest moment nu este cazul să comentăm foarte mult”, potrivit universul.net.

Oficialii Spitalului Gerota, care aparţine Ministerului Afacerilor Interne (MAI), au transmis, în luna martie, clarificări cu privire la pacientul care a fost diagnosticat cu coronavirus, precizând că ofiţerul a semnat, la internarea în spital, un formular în care anunţa că nu a călătorit în străinătate.

Bărbatul are 60 de ani, este ofiţer în rezervă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri