Chiar dacă are nu mai puțin de 8.032 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirua și doar 32 de însănătoșiți (cu 217 morți, totul conform worldometer), Norvegia a oferit prima imagine din normalitate! Deși România se află încă la o distanță apreciabilă de măsurile de relaxare, nordicii au arătat lumii întregi cum poate să arate lumea după pandemia de coronavirus.

Zeci de oameni au fost fotografiați la o terasă. Printre ei și foarte mulți pensionari, toți având în față o bere și căutând mângâierea soarelui de mai. Cel care a postat fotografia în mediul online susține că acesta este un gest firesc, un gest de normalitate.

”În Norvegia, ieri. Vârstnici stând împreună, relaxați, la soare și-o bere. Așa ca niște oameni, nu ca niște zombi mascați ținuți în cuști, între paravane din plexi cum se gândesc să impună restaurantelor, deștepții noștri de specialiști și guvernanți.

Pentru siguranță, am întrebat-o (n.red. – pe autoarea fotografiei) despre sursa pozei pe cea de la care am preluat-o.

Mi-a confirmat că e făcută ieri în Norvegia de către cineva foarte apropiat, din familie”, a fost mesajul postat în mediul online de un român care este nemulțumit, după cum se poate observa, de măsurile restrictive luate la noi în țară. În ce ne privește, chiar dacă nu putem ști cu certitudine, sută la sută, care este originea fotografiei, o publicăm sub această mică rezervă, dumneavoastră urmând să decideți. ORICUM, indiferent ce ar fi cu această fotografie, MĂSURILE AMPLE DE RELAXARE, ANUNȚATE că vor veni foarte rapid (unele au și început), SUNT O CERTITUDINE, conform inclusiv declarației premeirului acestei țări (a se vedea mai jos).

De altfel, Norvegia nu a mai ezitat și a transmis că de luni se redeschide întreg sistemul de învăţământ. Este una din primele ţări europene face face acest pas, unul considerat extrem de curajos într-o perioadă destul de complicată.

„Aţi avut răbdare cu noi, acum e rândul nostru să dăm ceva la schimb. Din acest motiv prezentăm planul de redeschidere al Norvegiei, un plan care să ne întoarcă la viaţa normală”, a anunţat Erna Solberg, premierul Norvegiei.

Mai mult de atât, din 1 iunie se redeschid şcolile de condus, sălile de bingo şi de sport, iar barurile şi alte localuri care nu servesc mâncare se redeschid doar cu servire la masă.

Ridicarea restricțiilor nu se oprește aici. În curând și parcurile de distracţii şi bazinele de înot se redeschid, precum şi sălile de fitness.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here