Ninsoare ca în basme la început de vară, în România, în județul Alba, pe 26 mai 2020. Drumurile și străzile arătau incredibil.

În județul Alba ninsoarea a acoperit străzile și a îngreunat activitățile agricole care, pracatic, au fost paralizate de zăpada care a venit la început de vară.

Cod galben de ploi torențiale, vânt puternic și grindină, în următoarele ore. Care sunt zonele afectate Vremea continuă să fie capricioasă în următoarele ore, meteorologii anunțând o avertizare de tip cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice și chiar grindină, ce este valabilă pentru mai multe județe din țară.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în județul Constanta: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Lumina, Cogealac, Nicolae Bălcescu, Corbu, Castelu, Poarta Albă, Mihai Viteazu, Cuza Voda, Istria, Săcele, Pantelimon, Târgușor, Fântânele, Tortoman, Grădina, dar și în județul Tulcea – Jurilovca, Baia, Ceamurlia de Jos, Beidaud – se vor semnala grindină de mici dimensiuni şi descărcări electrice, averse ce vor cumula 20 – 25 l/mp, dar și intensificări ale vântului.

De asemenea, în județul Alba, atât în zona de munte de peste 1.800 de metri, dar și în localitățile Alba Iulia, Aiud, Blaj, Ocna Mureș, Zlatna, Câmpeni, Teiuș, Abrud, Ighiu, Unirea, Bistra, Vințu de Jos, Baia de Arieș, Galda de Jos, Șona, Roșia Montană, Lupșa, Mihalț, Lopadea Nouă, Meteș, Stremț, Sâncel, Sântimbru, Ciugud, Șibot, Mirăslău, Vidra, Albac, Sohodol, Horea, Bucerdea Grânoasă, Avram Iancu, Scărișoara, Almașu Mare, Gârda de Sus, Bucium, Crăciunelu de Jos, Arieșeni, Cricău, Livezile, Sălciua, Vadu Moților, Poșaga, Ciuruleasa, Hopârta, Mogoș, Poiana Vadului, Rădești, Rimetea, Blandiana, Întregalde, Ocoliș, Râmeț, Ponor, Ceru-Băcăinți se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula izolat 20-25 l/mp, grindină de mici dimensiuni și intensificări ale vântului.

171 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 6 =