Caută
Close this search box.

Guvernul Republicii Moldova a aprobat renunţarea la examenele de bacalaureat

Guvernul Republicii Moldova a aprobat şi va remite Parlamentului proiectul prin care examenele naţionale de absolvire a programelor de studii în învăţământul general sunt anulate.

Potrivit autorităţilor, decizia este influenţată de situaţia epidemiologică ca urmare a răspândirii infecţiei COVID-19, transmite IPN.

Ministrul educaţiei, culturii şi cercetării, Igor Şarov, a declarat că proiectul stabileşte eliberarea certificatului de studii gimnaziale pentru elevii care finalizează în acest an clasa a IX-a cu medii anuale la disciplinele şcolare şi calcularea notelor pentru probele de examen în baza notelor obţinute pe parcursul claselor a VII-IX-a.

Notele pentru probele de examen reprezintă media aritmetică, cu rotunjire până la întreg, a mediilor anuale, obţinute de elevi pe parcursul claselor VII-IX, la disciplinele respective, scrie ipn.md.

De asemenea, va fi eliberată diploma de bacalaureat, care conferă dreptul de admitere în învăţământul superior şi în învăţământul profesional tehnic postsecundar nonterţiar, pentru elevii care s-au înscris, în termenele stabilite, pentru a susţine examenul în sesiunea 2020 şi finalizează în acest an clasa a XII-a de liceu sau programa de liceu în instituţiile de învăţământ profesional tehnic postsecundar cu medii anuale la disciplinele şcolare şi media generală mai mari sau egale cu „cinci”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri