Caută
Close this search box.

Guvernul României: „O mai putem duce fără restaurante și baruri încă două luni”

Reprezentanții HoReCa, dar și populația României, așteaptă cu nerăbdare redeschiderea restaurantelor, hotelurilor sau a barurilor. Cu toate acestea, Ludovic Orban le-a dat o veste proastă tuturor.

Reprezentanții HoReCa au primit o veste proastă.  În 15 mai se vor redeschide hotelurile, însă restaurantele, terasele și barurile vor rămâne închise. Cu toate acestea, oamenii nu vor putea să viziteze alte localități, astfel că măsura redeschiderii hotelurilor poate fi considerată inutilă de către reprezentanții HoReCa.

„Încă nu putem da drumul la restaurante. Acum, numai pentru că există o zonă destul de afectată, eu recunosc, zona de restaurante, cafenele, baruri, e o zonă unde se socializează, unde oamenii se simt bine, unde sunt convins că psihologic oamenii ar avea nevoie, dar pe de altă parte punem pe primul plan sănătatea.

Contribuția la PIB a HoReCa este limitată. O putem duce încă o lună jumate, două. După data de 15 mai, pe baza evaluărilor pe care le avem, nu se vor redeschide restauramtele, cafenelele și barurile, nici din spații închise, nici din spații deschise.

În funcție de evoluția epidemiei și a condițiilor meteorologice, nu excludem posibilitatea ca pe cele în spații deschise, în anumite condiții, să le deschidem, la 1 iunie, la 15 iunie. Sezonul de vară începe cam în jurul de 15 iunie și în realitate cam din 15 iunie merg oamenii foarte serios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri