Hidroxiclorochina rămâne în acest moment în protocolul de tratare a pacienților infectați cu coronavirus și va continua să fie administrată în spitalele din România, a precizat vineri Ministerul Sănătății

Potrivit Hotnews, protocoalele de tratament care ajung apoi în spitale sunt elaborate de către comisiile de specialitate din Ministerul Sănătății, iar acestea „nu au venit până acum cu propuneri de modificare a protocolului de tratament” pentru coronavirus.

Aceeași publicatie îi citează pe infecționiștii Virgil Musta și Adrian Marinescu, care spun că le-au administrat hidroxiclorochină unora dintre pacienții lor, dar nu s-au confruntat cu niciun fel de reacții adverse cauzate de acest medicament.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat luni că a suspendat „temporar” studiile clinice cu hidroxiclorochina pe care le derula cu parteneri din mai multe țări, ca măsură de precauție.

Decizia a venit ca urmare a unui studiu publicat în urmă cu o săptămână de prestigiosul jurnal medical The Lancet, studiu care arăta că folosirea hidroxiclorochinei în tratarea pacienților infectați cu coronavirus poate fi ineficientă sau chiar dăunătoare.

Hidroxiclorochina, substanța devenită celebră după ce președintele american Donald Trump a anunțat că și-o administrează preventiv împotriva COVID-19, ar fi legată de un risc mai mare de deces la pacienții infectați cu coronavirus, a arătat studiul publicat de The Lancet.

147 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =