Caută
Close this search box.

Ibrahim Gokcek, solistul unei trupe turce, a murit în greva foamei, cerând reluarea concertelor

ibrahim gokcek

Muzicianul Ibrahim Gokcek, membru al formaţiei turceşti Grup Yorum, a murit la două zile după ce a încheiat o grevă a foamei de 322 de zile, anunţă Ahval News, citat de Zaman România.

Gokcek a făcut greva foamei timp de 322 de zile, pentru a cere anularea interdicţiei de a susţine concerte şi eliberarea membrilor încarceraţi ai trupei.

„Rezistenţa noastră a obţinut o victorie politică. Am anunţat acest lucru întregii lumi”, a anunţat trupa, după ce muzicianul a ieşit din greva foamei.

Formaţia folk nu a mai putut ţine concerte din 2016 deoarece autorităţile turce au acuzat membrii că s-au afiliat la DHKP-C, un grup marxist militant considerat organizaţie teroristă de Turcia, Statele Unite şi Uniunea Europeană.

Gokcek şi Bolek, un alt membru al trupei, au fost arestaţi la începutul anului 2019. Bolek a fost eliberată la sfârşitul anului 2019 şi a continuat greva foamei, în timp ce Gokcek a fost eliberat în februarie 2020 pe motive medicale.

Cu toate acestea, ambii au fost arestaţi din nou, pe 11 martie, şi duşi la spital, urmând să fie din nou eliberaţi pe 16 martie. Pe 3 aprilie, Helin Bolek a murit după 288 de zile de greva foamei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri