Caută
Close this search box.

Important pentru foarte mulți români. Florin Cîțu tocmai a făcut anunțul

florin cîţu

Un număr de 152.000 de clienţi au beneficiat, până în prezent, de măsurile privind amânarea creditelor până la 9 luni, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu.

Totalul împrumuturilor bancare cu rate amânate este de aproximativ 3,3 miliarde de lei.

Premierul Ludovic Orban, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, şi şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, s-au întâlnit cu reprezentanţii Asociaţiei Române a Băncilor. Discuţiile au vizat programul IMM Invest, amânarea ratelor la bănci şi programul de relansare a economiei, potrivit ministrului Finanţelor.

„În acest moment, prin Ordonanţa 37 au beneficiat 152.000 de clienţi ai sistemului financiar-bancar însumând cam 3,3 miliarde de lei totalul creditelor cu rate amânate până la 9 luni. Este un program care a funcţionat foarte rapid, sistemul financiar-bancar s-a mobilizat şi a procesat rapid toate cererile. Oricum am prelungit perioada de solicitare a amânării ratelor până la 15 iunie”, a afirmat Cîţu.

Ministrul a subliniat, în context, că o mare parte dintre programele care vor fi implementate de autorităţi depind de buna funcţionare a parteneriatului cu sistemul financiar-bancar şi de sănătatea acestuia din urmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri