Caută
Close this search box.

În izolare, consumul de alcool a crescut puternic în Rusia

rusia

Blocați în apartamente înghesuite, cu gândul la epidemia de coronavirus și impactul pe care o să-l aibă asupra economiei, mulți ruși se confruntă în plus cu un vechi demon.

Pe lângă tentația gustului de alcool, există și mitul popular că acesta previne îmbolnăvirea de coronavirus, astfel că vânzările au explodat, informează The Moscow Times.

„Când m-am trezit singură acasă, primul meu gând a fost <<Ah, este un moment bun să mă îmbăt>>”, a povestit Tayana, alcoolică în recuperare, aflată în izolare în Moscova. „Nu toată lumea reușește să treacă de izolare”, spune femeia de 50 de ani, care a renunțat la alcool în urmă cu șapte ani și participă online la întâlniri ale organizației Alcoolicii Anonimi.

În ciuda reputației rușilor de a face exces de alcool, alcoolismul s-a redus treptat în ultimii ani, în parte datorită campaniilor anti-alcool și a strategiilor agresive de a controla vânzarea băuturilor. Astfel, consumul de alcool a scăzut cu peste 40% între 2003 și 2016, potrivit ONU. În medie, un rus a ajuns să bea mai puțin decât un francez sau un german.

Acum, experții avertizează că există semne îngrijorătoare că rușii stresați se întorc la vechile obiceiuri. Vânzările de alcool au crescut cu 65% într-o săptămână, după ce autoritățile au impus măsurile de izolare socială, la finalul lunii martie, potrivit grupului de cercetare de piață GfK.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri