Caută
Close this search box.

În urma cererii exprese a președintelui Camerei, directorul SRI va fi audiat în Parlament. Se cere și audierea directorului SIE

viktor orban

Directorul SRI va da explicații in Parlament după scandalul ce vizează așa-numita autonomie a Ținutul Secuiesc.

Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații, va fi audiat, marți, în Comisia de Control a SRI. El va trebui să dea explicații după ce președintele Klaus Iohannis a acuzat existența unei înțelegeri între Marcel Ciolacu, PSD, UDMR și premierul Viktor Orban (foto) în problema Ținutului Secuiesc.

„Voi propune audierea directorului SRI pentru ziua de marţi. Să aducă lămuriri și să explice în ceea ce priveşte declaraţiile preşedintelui despre posibila înţelegere între lideri politici sau partide politice şi lideri din Ungaria, despre vânzarea Ardealului”, a declarat deputatul Marian-Gheorghe Cucșa, vicepreşedintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

Marian Cușca a spus că și șeful SIE, Gabriel Vlase, ar trebui audiat în Parlament. „Ce vor face cei din comisia SIE nu pot să vă spun, domnul Weber poate să vă spună mai multe detalii, dar vă spun că şi ei ar trebui să-l audieze pe domnul Vlase”.

Reamintim că, în urma acuzațiilor care i-au fost aduse, de înțelegere cu premierul maghiar Viktor Orban (foto), președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a cerut în mod public și repetat, un răspuns de la directorii SRI și SIE în ce privește eventualele informații pe care aceste servicii le-ar fi transmis președintelui Klaus Iohannis, despre o posibilă înțelegere a acestuia (M. Ciolacu) cu prim-ministrul Ungariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri