Caută
Close this search box.

Încă 14 victime ale epidemiei de coronavirus în România. Cea mai tânără avea 36 de ani. Bilanțul total a ajuns la 1.070 decese

Epidemia de coronavirus a mai făcut 14 victime în România. Ultimele, raportate vineri după-amiază, aveau între 36 și 83 de ani și erau din Vrancea, Timiș, Suceava, Iași, Bistrița Năsăud, Timiș, Argeș, Teleorman, Vrancea, Brașov. Bilanțul total a ajuns astfel la 1.070 decese.

Ultimele victime ale COVID-19 în România
În județul Vrancea a decedat un bărbat în vârstă de 68 de ani. Acesta a fost depistat pozitiv pe 7 mai și a trecut în neființă pe 15. „Comorbidități: obezitate grd. II, DZ, boala cardiovasculara, IMA in antecedente”.

În județul Timiș, victimă a fost un bărbat de 72 de ani. Confirmat pe 3 mai, acesta a murit pe 14. „Comorbidități: boala cronica de rinichi std. V KDIGO, HTA, transplant renal in antecedente, dementa senila, tabagism cronic”.

În Suceava, SARS-CoV-2 a făcut patru victime. Prima este un bărbat de 74 de ani, confirmat pe 9 mai și decedat pe 15. „Comorbidități: insuficienta renala cronica, insuficienta cardiaca, neoplasm gastric, DZ tip II”. A doua este un bărbat de 36 de ani. Confirmat pe 3 mai, acesta a decedat pe 14. „Comorbidități: limfom non-Hodgkin, anemie refractara, hidronefroza, retard neuropsihic”. A treia este o femeie de 83 de ani, care a fost depistată pozitiv pe 15 mai și a murit în aceeași zi. Suferea de hipertensiune arterială. Ultima victimă este o femeie de 69 de ani, confirmată pe 10 mai și decedată pe 14. „Comorbidități: insuficienta cardiaca, BAV complet, peace-maker cardiac”.

În județul Iași a murit, pe 15 mai, o femeie de 77 de ani, confirmată pe 4 mai. ΄Comorbidități: boala renala cronica dializata, neutropenie severa”.
Din cauza COVID-19 a murit, pe 14 mai, și o femeie de 65 de ani din județul Bistrița Năsăud, depistată pozitiv pe 28 aprilie. „Comorbidități: tahicardie paroxistica supraventriculara convertita, HTA std. II, CIC, gastrita cronica”.

În județul Timiș a murit, pe 15 mai, o femeie de 77 de ani, confirmată pe 8 mai. „Comorbidități: BPOC, fibroza pulmonara, HTA std. I”.

Pe 14 mai a mai murit un bărbat de 79 de ani din județul Timiș. El a fost depistat pozitiv cu coronavirus pe 29 aprilie. „Comorbidități: ischemie acuta membru inferior drept, DZ tip II, HTA, CIC decompensata, fibroza pulmonara, insuficienta renala acuta”.

Din județul Teleorman era un bărbat de 66 de ani, decedat pe 11 mai. S-a descoperit că avea COVID-19 abia pe 14 mai. „Comorbidități: BPOC”

În județul Vrancea s-au mai înregistrat două victime ale epidemiei. Una este o femeie de 64 de ani, confirmată pe 12 mai și decedată pe 15. „Comorbidități: boala cardiovasculara, DZ, boala renala, boala pulmonara cronica”. A doua este o femeie de 71 de ani, depistată pozitiv pe 21 aprilie și decedată pe 14 mai. Suferea de hipertensiune arterială.

În Brașov a murit, pe 15 mai, o femeie de 79 de ani, confirmată tot atunci. „Comorbidități: DZ tip II, polineuropatie diabetic, nefropatie hipertensiva, insuficienta renala, anemie, posthemoragica acuta”.

Autoritățile au venit și cu rectificare: victima cu numărul 1.052 avea 79 de ani. Acesta era cunoscută ca suferind de hipertensiune arterială.

Epidemie de coronavirus în România – Cele mai recente date

Potrivit celui mai recent bilanț prezentat de Grupul de Comunicare Strategică, în țara noastră au fost confirmate până acum 16.437 de persoane. 1.070 au murit, dar 9.370 s-au vindecat.

Numărul testelor efectuate a ajuns la 294.601.

La nivel național, sunt în carantină 14.441 de oameni, iar alți 14.791 sunt în izolare la domiciliu.

În Diaspora, 2.887 de conaționali au fost depistați pozitiv cu coronavirus, iar 103 au decedat.

15 mai este prima zi de stare de alertă în România. Joi seară, autoritățile au prezentat măsurile ce trebuie respectate în această perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri