Caută
Close this search box.

Încă un preot, inculpat în dosarul de agresiune sexuală al fostului episcop de Huşi

Sebastian Jitaru, unul dintre cei trei preoţi care l-au şantajat pe fostul episcop de Huşi, a devenit inculpat în dosarul de agresiune sexuală, după ce a fost suspect.

Noua calitate i s-a adus la cunoştinţă vineri dimineaţă, când au continuat audierile în dosarul fostului episcop de Huşi, Corneliu Onilă.

Atât Jitaru, cât şi Onilă urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Sebastian Jitaru, fost preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, este cel care l-a ameninţat pe episcopul de Huşi, Corneliu Onilă, că deţine o înregistrare în care acesta întreţinea relaţii sexuale cu un tânăr preot, cerând la schimb postul de episcop-vicar al Episcopiei Huşilor.

Pentru această faptă, Jitaru a fost condamnat şi îşi ispăşeşte pedeapsa în Penitenciarul Vaslui.

Fostul Episcop de Huşi, Corneliu Onilă, a fost reţinut joi, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

În vara anului trecut, procurorii au solicitat redeschiderea dosarului în care Corneliu Onilă a fost cercetat pentru act sexual cu minori.

„Regretăm sminteala creată de acest caz, precum şi implicaţiile morale care nu fac cinste nimănui, cu atât mai puţin cu cât acestea sunt asociate imaginii unui slujitor al Bisericii, care trebuie să fie, prin excelenţă, un exemplu de moralitate. Mecanismele de combatere a faptelor penale trebuie să funcţioneze, indiferent de persoana în cauză”, se arată în comunicatul Episcopiei Huşilor.

Sursă: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri