Caută
Close this search box.

Incredibil! Sucevenii infectaţi cu coronavirus ar fi cu 700 mai puţini! Şefa DSP, destituită

Situaţie incredibilă la Suceava! Se reia număratoarea pacienților infectați cu coronavirus de la începutul pandemiei. Există suspiciunea că sunt 700 de cazuri în plus, diferenţă care nu poate fi justificată matematic.

Nouă șefă DSP, Manuela Trifan, a fost destituită astăzi de Ministerul Sănătății. Ea tocmai dăduse un interviu în presă locală de la Suceava, în care a vorbit despre faptul că i s-a părut ciudat ce a găsit și că a verificat personal dovezile și a găsit multe nume fără CNP sau adresă, practic persoane care nu pot fi identificate.

Este vorba despre o suspiciune majoră față de cifrele raportate la Suceava în criza coronavirus, potrivit Digi24. Este foarte posibil că în tensiunea de la începutul epidemiei, funcționarii DSP să fi completat greșit formularele.

În haosul din momentul izbucnirii focarului a fost raportat numărul de teste, si nu cel al pacienților confirmați. Practic, numărul de teste ar fi fost raportat pe post de număr de infectări.

Funcționarii DSP n-au avut reguli clare și volumul de muncă a fost foarte mare, așa că fiecare a completat formularele după propriile reguli. Așa au apărut inadvertențe mari între numărul de cazuri, de vindecări și decese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri