Caută
Close this search box.

Iohannis: Solicit sprijinul forţelor politice credibile şi mediului de afaceri să oferim încredere angajaţilor şi întreprinzătorilor VIDEO

Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că viziunea pentru dezvoltarea României în următorii ani se va fundamenta pe inovare, competitivitate şi pe investiţii masive în infrastructura de transport, energetică, dar şi sanitară şi a solicitat sprijinul forţelor politice „credibile” şi mediului de afaceri privind oferirea de încredere angajaţilor şi întreprinzătorilor.

„Viziunea pentru dezvoltarea României în următorii ani se va fundamenta pe inovare, competitivitate şi pe investiţii masive în infrastructura de transport, energetică, dar şi sanitară. Este o viziune care pleacă de la principii economice sănătoase, care vor susţine în mod durabil prosperitatea românilor. Ceea ce trebuie să facem acum – şi aici solicit sprijinul tuturor forţelor politice credibile şi mediului de afaceri – este să oferim încredere angajaţilor şi întreprinzătorilor. Din păcate, avem o notă de plată lăsată de guvernele precedente care ne limitează mult spaţiul de intervenţie. De aceea, ne concentrăm eforturile pentru a fi pregătiţi să accesăm toate formele de sprijin disponibile, inclusiv noile instrumente financiare la care lucrează în prezent Comisia Europeană. În concluzie, priorităţile în perioada următoare sunt menţinerea sănătăţii cetăţenilor noştri şi relansarea economică”, a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

 

El a subliniat că nu există sectoare ale economiei care să nu fi avut de suferit într-o proporţie mai mare sau mai mică din cauza pandemiei de coronavirus.

Şeful statului a vorbit despre oportunităţi şi a remarcat accelerarea digitalizării administraţiei.

„Instituţiile s-au adaptat rapid, de la cele din domeniul muncii sau din sectorul financiar, până la acordarea de servicii medicale online. Este un uriaş pas înainte, care în mod obligatoriu va trebui consolidat”, a afirmat Iohannis.

El a accentuat că nu este o repornire a economiei de la zero, deoarece economia României nu a fost complet oprită în aceste luni.

„Au fost sectoare importante care au funcţionat la capacitate deplină, cum este sectorul construcţiilor şi al infrastructurii, ceea ce explică şi creşterea economică de pe primul trimestru”, a adăugat preşedintele Iohannis.

Şeful statului a avut, marţi, la Palatul Cotroceni două şedinţe cu membri ai Guvernului pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei de COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri