Caută
Close this search box.

Ion Cristoiu: ”Decizia de a amâna examenele pe criterii de temperatură e o mare tâmpenie”

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat că nu este de acord cu măsurile de protecție luate în cazul examenului de Bacalaureat, spunând că „este o mare tâmpenie” ca elevii care nu au o anumită temperatură să nu poată susține testele.

Ion Cristoiu se implică în discuția legată de organizarea examenului de Bacalaureat și spune că autoritățile ar fi trebuit să organizeze mai întâi consultări publice pe această temă, înainte de a se lua o decizie finală, potrivit BZI.

„Cred că visul lui Anisie şi Ludovic Orban ar fi fost să nu se organizeze Evaluarea Naţională şi Bac-ul pentru că va fi un mare balamuc. Decizia de a amâna examenele pentru cei care au temperatură mare este o mare tâmpenie.

Cei care aveau temperatură mare puteau să meargă în altă sală, dar Klaus Iohannis a impus să amâne examenul„, susține Ion Cristoiu.

Jurnalistul este de părere că modul în care s-a hotărât modalitatea de organizarea a examenului maturității va duce la numeroase nemulțumiri și se întreabă de ce a fost nevoie de consultări cu președintele pentru a se lua o decizie.

Jurnalistul crede că vor exista fraude… la termoscanare
„Decizia va stârni foarte multe probleme. E vorba despre întoarcerea din drum a unui elev pornit să dea Bacalaureatul (…) Avem un ministru al Educaţiei şi un premier.

Ei iau o căciulă de bani ca să ia o decizie în legătură cu Bacalaureatul. Dl. Klaus Iohannis e mai luminat, de ce s-au dus ministrul Educaţiei şi premierul la Cotroceni? Peste ministrul Educaţiei este naţiunea, societatea, elevii, de ce s-a dus să-i ceară sfatul preşedintelui? ”, se întreabă jurnalistul.

Mai mult, Cristoiu susține că vor exista tentative de a păcăli termoscanarea elevilor, pentru ca unii elevi, cu o temperatură peste cea admisă de autorități, să poată susține totuși examenul de Bacalaureat.

„Mi s-a părut un exerciţiu de ceauşism fără precedent şi rezultă că Iohannis a decis. Dar va fi şi responsabil de această problemă pentru că noutatea e că se dă examen, se dă Bacalaureat, dar atunci când te găseşte cu 37,5 … dar eu cred că vor umbla ei, vă garantez eu că vor umbla că oricum alea sunt nişte chinezării de doi lei.

O să umble la fiecare şcoală. O să spună bă umblaţi la ele să nu facă 37 cu 4 că e jale”, a mai spus Ion Cristoiu, potrivit BZI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri