Procurorul şef european, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, marţi, că decizia CEDO privind revocarea sa din funcţia de procuror-şef al DNA nu ar trebui să rămână fără efect, adăugând că CCR ar trebui să se pronunţe pe principii, nu cu privire la o persoană.

„Această hotărâre nu poate să rămână fără efect, ceva trebuie să se întâmple, statul român trebuie să ia nişte măsuri prin care astfel de situaţii să nu se mai repete.

În primul rând, niciodată Curtea Constituţională nu ar mai trebui să dea decizii cu privire la o persoană, aşa cum a fost în cazul meu, chiar de două ori, ci Curtea Constituţională ar trebui să se pronunţe pe principii şi pe alte chestiuni.

Şi în al doilea rând nu ar trebui ca niciodată un procuror cu funcţie de conducere care este revocat din funcţie, un judecător sau orice altă persoană, funcţionar civil, aşa cum foloseşte în motivările sale Curtea Europeană, ar trebui să aibă posibilitatea să ajungă în faţa unui complet de judecată.

Asta este ceea ce de fapt CEDO reproşează, inclusiv Curţii Constituţionale, că m-a lipsit de posibilitatea de a ajunge în faţa uni complet de judecată, în faţa unui complet de judecători independenţi care să decidă dacă această revocare este legală sau nu, este oportună sau nu, sunt îndeplinite sau nu condiţiile legale”, a precizat Kovesi la Europa FM.

515 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 2 =