Caută
Close this search box.

Ludovic Orban: SPP a demonstrat solidaritate

guvernul

Serviciul de Protecţie şi Pază a demonstrat, în vremuri de încercare, dar cu precădere în această perioadă, şi solidaritatea care defineşte această instituţie, a declarat joi premierul Ludovic Orban, într-un mesaj adresat cu ocazia aniversării a 30 de ani de la înfiinţarea SPP.

Serviciul de Protecţie şi Pază celebrează astăzi 30 ani de la înfiinţare, perioadă în care, prin profesionalismul, curajul şi înalta ţinută a personalului său şi-a consolidat misiunea de pilon al siguranţei naţionale. Parte a Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, alături de MApN, MAI, SRI, SIE, STS, Serviciul de Protecţie şi Pază este o instituţie de elită care asigură, discret şi eficient, securitatea obiectivelor de importanţă naţională, a bunurilor statului, dar şi a demnitarilor români, în plan intern şi extern. Cu loialitate, determinare şi devotament şi pentru misiunile din plan extern, ofiţerii SPP au înregistrat de-a lungul timpului performanţe remarcabile asigurând protecţia oficialilor ONU în teatrele de operaţii, precum cele din Sudan, Afganistan sau Libia„, afirmă Ludovic Orban, citat de Agerpres.

Potrivit premierului, prin misiunile desfăşurate în beneficiul statului român, militarii SPP au reprezentat, de-a lungul anilor, „chipul uman” al siguranţei şi protecţiei la cel mai înalt nivel.

În vremuri de încercare, dar cu precădere în această perioadă, SPP a demonstrat şi solidaritatea care defineşte această instituţie nu numai prin prezenţa ofiţerilor săi alături de decidenţi în vizitele prin ţară sau la acţiunile privind gestionarea epidemiei COVID-19, ci şi prin donarea de echipamente medicale de protecţie către Spitalul de Urgenţă din Suceava, una dintre unităţile medicale cele mai afectate de această epidemie„, subliniază Orban.

Şeful Executivului transmite SPP felicitările sale „pentru profesionalismul cu care îşi îndeplineşte misiunea, precum şi pentru realizările din ţară şi la nivel internaţional”, la celebrarea celor 30 ani de activitate în slujba statului român şi a cetăţenilor României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri