Caută
Close this search box.

Ludovic Orban spune că terasele s-ar putea redeschide de la 1 iunie

Update Premierul Ludovic Orban a avut, luni, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanții Horeca, cu care a discutat despre redeschiderea acestui sector în condiții de siguranță.

„Premierul Ludovic Orban a continuat astăzi consultările cu reprezentanții industriei Horeca, în perspectiva reluării activității acestui sector, în condiții de siguranță, atunci când situația epidemiologică o va permite.

Discuțiile au vizat stabilirea unui calendar de redeschidere a sezonului turistic în România, a activității teraselor și cafenelelor, precum și măsurile de sprijin necesare pentru redresarea acestui sector afectat de pandemia de COVID-19.

Prim-ministrul a subliniat că la nivelul Guvernului sunt în etapă avansată de pregătire mai multe măsuri de sprijinire a economiei de care va beneficia și industria Horeca. În acest sens, sunt avute în vedere acordarea de garanții guvernamentale pentru creditele contractate de IMM-uri pentru capital de lucru și investiții, prelungirea acordării șomajului tehnic pentru sectoarele care nu își pot relua activitatea, într-o primă etapă, iar, ulterior, susținerea din fonduri guvernamentale a unei părți a cheltuielilor de salarizare pentru angajații ale căror locuri de muncă vor fi menținute de angajatori.

«Guvernul susține, prin măsuri active, reluarea activității sectorului Horeca, atunci când situația epidemiologică o va permite, însă această etapă trebuie atent pregătită, în condiții de siguranță sanitară pentru cetățeni», a subliniat prim-ministrul”, arată un comunicat emis de Executiv.

Premierul Ludovic Orban le-a promis afaceriștilor din domeniul Horeca, la întâlnirea de la Palatul Victoria, că hotelurile, restaurantele, terasele s-ar redeschide pe 15 iunie, spun surse citate de Antena 3.

Luni, premierul Ludovic Orban a avut consultări cu reprezentanții industriei HORECA.

Foto: Guvernul României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri