Caută
Close this search box.

Lufthansa a ajuns la un acord cu guvernul german pentru un plan de salvare de 9 miliarde de euro

Lufthansa a ajuns la un acord cu guvernul german pentru un plan de salvare de 9 miliarde de euro, menit să ofere Berlinului drept de veto în eventualitatea unei încercări de preluare ostilă, anunță Reuters.

Este cel mai mare pachet de salvare acordat unei companii în timpul cizei coronavirusului și va permite Guvernului să obțină un pachet de 20% din acțiunile companiei, care ar putea crește la 25% plus una în cazul unei tentative de preluare, în încercarea de a proteja mii de locuri de muncă.

Administrația centrală a Germaniei a petrecut zeci de ani renunțând la participații la companii, dar rămâne acționar în fostele monopoluri de stat, cum ar fi Deutsche Post și Deutsche Telekom. De asemenea, Berlinul mai deține o participație de 15% în Commerzbank, din perioada crizei financiare globale.

Alte companii aeriene, inclusiv Air France-KLM, American Airlines, United Airlines și Delta Air Lines au solicitat, de asemenea, ajutor de stat după ce pandemia a afectat transportul aerian global.

Berlinul, care a înființat un fond de 100 de miliarde de euro pentru a lua acțiuni la companiile afectate de criza coronavirusului, a declarat că intenționează să vândă pachetul Lufthansa până la sfârșitul anului 2023.

Condițiile acordului includ renunțarea la plăți viitoare de dividende și limitarea salariilor managementului, a spus Lufthansa, adăugând că guvernul va ocupa și două locuri în consiliul său de administrație, unul devenind și membru al comitetului de audit.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri