Caută
Close this search box.

Marcel Ciolacu revine cu aceeaşi teorie: Klaus Iohannis a demis-o pe Kovesi, nu CCR!

ciolacu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susţine că preşedintele Iohannis este vinovat de revocarea lui Kovesi din fruntea DNA, nu Curtea Constituţională.

„Până la urmă, cine a demis-o pe doamna Kovesi? CCR-ul sau preşedintele Iohannis? Eu, din câte ştiu, Iohannis a demis-o. Este atributul preşedintelui. Ca să nu ne întoarcem, să vedem cine a demis-o pe doamna Kovesi, s-a venit cu această bombă, că CCR-ul este cel vinovat. Este nepermis, în anul 2020, un stat european, că preşedintele acestei ţări să iasă să atace deciziile CCR. Niciunde în lume nu se întâmplă aşa ceva”, a declarat Ciolacu, într-un interviu pentru DC News.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că decizia CEDO în cazul Kovesi este „fără precedent”, iar CCR are obligaţia de a revizui „de îndată” nu numai decizia referitoare la revocarea fostului procuror-sef al DNĂ, dar şi orice alte decizii luate „în considerarea unor simple declaraţii, fie ele şi politice”.

„CEDO a decis că doamnei Kovesi i-au fost încălcate drepturi fundamentale în urma deciziei CCR de revocare a sa din funcţia de procuror-sef al DNA. Drepturile fundamentale ale omului depăşesc frontiera unui stat. Accesul liber la justiţie şi libertatea de exprimare sunt valori esenţiale pentru o societate democratică. Sfidând toate argumentele pe care le-am invocat la vremea respectivă, inclusiv pe cele care subliniau încălcarea liberului acces la justiţie al doamnei Kovesi, CCR a decis revocarea sa din funcţie la propunerea unui ministru al Justiţiei de foarte tristă amintire. O asemenea decizie a CEDO fără precedent, întrucât vizează chiar autoritatea care este garantul supremaţiei Constituţiei, nu poate rămâne fără consecinţe”, a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

În opinia sa, credibilitatea CCR este puternic zdruncinată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri