Caută
Close this search box.

Marcel Vela: Urmează o perioadă grea, e păcat să stricăm ce am realizat timp de două luni

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat luni că urmează ‘o perioadă grea’, care trebuie gestionată cu aceeaşi atenţie, pentru că „este păcat să stricăm ce am realizat timp de două luni”.

„Toate aceste eforturi trebuie să le analizăm, să le cântărim şi să hotărâm că trebuie să fim extrem de vigilenţi, extrem de responsabili în continuare, deoarece virusul nu se odihneşte, nu intră în vacanţă”, a spus Vela, care a prezentat Ordonanţa Militară nr. 11.

A fost aprobată solicitarea Comitetului județean pentru situații speciale de urgență Ialomița de a ridica măsura de carantinare pentru orașul Țăndărei, potrivit TVR.

De asemenea, printr-o nouă ordonanță militară, s-au prelungit restricțiile de zbor pentru Spania.

„Astăzi am emis Ordonanța nr. 11 din 11 mai 2020 care reglează unele aspecte ce țin de continuarea unor măsuri adoptate în ordonanțele anterioare.

-Primul punct: suspendarea zborurilor către Spania și din Spania către aeroporturile din România – este continuarea suspendării care expiră astăzi și e valabilă până în 14 mai inclusiv.
-Punctul 2 – exceptarea de la măsurile de carantinare sau izolare, funcție de simptomele COVID 19 pentru personalul navigant fluvial și maritim care vine din porturi sau țări catalogate ca zone roșii sau galbene – dacă nu prezintă simptome COVID 19 și se încadrează în măsurile anunțate in ordonanțele anterioare, nu e obligat să intre în izolare sau carantină.
-Această măsură este sinonimă cu cea adoptată pentru piloți și echipajele aeronavelor sau pentru șoferii camioanelor de marfă.
-O altă decizie – a fost aprobată solicitarea Comitetului județean pentru situații speciale de urgență Ialomița de a ridica măsura de carantinare pentru orașul Țăndărei
peste câteva zile se încheie starea de urgență și vom trece în starea de alertă.
-Aș dori să mulțumesc fiecăruia dintre dvs. și împreună tuturor pentru efortul pentru tot ceea ce ați făcut ca în aceste 2 luni să fim responsabili, prevăzători și să avem grijă de sănătatea noastră și a celor dragi nouă.
-Trebuie să transmitem un gând pios și condoleanțe celor care au pierdut pe cei dragi. Fiecare ați fost un erou, împreună am reușit ca România să fie astăzi la un nivel epidemiologic apreciat la nivelul UE, comparativ cu alte state care au pornit de la același nivel cu noi, la sfârșitul lunii februarie.

Urmează o perioadă grea, trebuie s-o gestionăm la fel de atenți, pentru că este păcat să stricăm ceea ce am realizat în aceste două luni. Trebuie să fim extrem de vigilenți, de responsabili în continuare. Acest virus nu ia pauză, nici nu se odihnește și nici nu intră în vacanță.
Suntem cu toții ctitori la o pagină importantă din istoria României. Vă mulțumesc pentru efort, dăruire și patriotism”, a declarat Marcel Vela.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri