Caută
Close this search box.

Măştile neconforme din China ar fi fost distribuite de Unifarm, printr-o firmă a unui fost asociat al lui Streinu-Cercel

unifarm

Firma care a importat 1, 2 milioane de măști din China și le-a distribuit în 113, retrase ulterior, este o firmă controlată de un fost partener al managerului institutului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel. Potrivit sursei citate, compania Ducos Tradig, care a realizat importul pentru Unifarm, este deținută 50% de Ion Berciu, același personaj despre care RISE Project a dezvăluit în 2016 că a fost partener de afaceri într-un offshore cipriot cu Streinu-Cercel.

”Unifarm a recunoscut că a cumpărat 1,2 milioane de măști, fără licitație, și le-a distribuit în 113 spitale.

Măștile tip FFP2 respective sunt produse de compania de pamperși Daddy Baby în China și au fost declarate drept periculoase, neconforme și interzise în Uniunea Europeană.

”Cea mai mare parte a cantităților a fost deja retrasă”, spune compania Ministerului Sănătății.

1,2 milioane de astfel de măști au fost cumpărate, prin încredințare directă, de Unifarm de la un importator, care la rândul lui le-a cumpărat de la Daddy Baby din China.

“Numele firmei care a importat și a fost notificată pentru retragerea acestora este Ducos Trading SRL, care va și înlocui aceste produse cu unele conforme”, a comunicat Unifarm pentru Libertatea.

Fondată în 2007, Compania Ducos Trading SRL are o cifră de afaceri de 12,2 milioane de euro pe 2019 și un profit de aproape două milioane de euro din livrarea de materiale medicale către spitalele publice.

Compania a avut, până la finele lui 2019, 605 contracte câștigate în sistemul electronic, conform termene.ro, care folosește un agregator al Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Din portofoliul Ducos nu lipsesc marile spitale bucureștene, precum Universitar, Marius Nasta, Colentina, Bagdasar-Arseni și spitale județene din țară.

Cei doi proprietari, cu câte 50% fiecare, sunt Jan Ionică și Ion Berciu. Jan Ionică este un om de afaceri din Turnu Severin, partener de afaceri și vechi prieten cu Cristian Burci, conform Evenimentului Zilei.

Ion Berciu este același personaj despre care RISE Project a dezvăluit în 2016 că a fost partener de afaceri, într-un offshore cipriot, cu Streinu-Cercel, directorul Institutului Matei Balș.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri