Cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj prin care le transmite cetățenilor din țară și peste hotare.

Șeful statului spune, concret, că „este nevoie de toţi românii, de şi de , din ţară şi din străinătate, pentru a construi împreună România prosperă şi sigură pe care ne-o dorim”, afirmă preşedintele Klaus Iohannis afirmă, într-un mesaj transmis de Ziua Românilor de Pretutindeni.

„Ultima duminică a lunii mai ne oferă prilejul de a sărbători Ziua Românilor de Pretutindeni, o zi dedicată celor aflaţi dincolo de hotare, dar rămaşi aproape de ţara natală, în gând şi în suflet. Fiecare român, acolo unde se află, este un ambasador al tradiţiilor, culturii şi obiceiurilor noastre, al creativităţii şi al spiritului românesc.

Ultimele luni au pus o lume întreagă la grea încercare, dar oriunde s-au aflat, cei mai mulţi dintre români s-au comportat în mod exemplar. Responsabilitatea fiecăruia şi solidaritatea tuturor ne-au ajutat pe toţi să trecem mai uşor prin această pandemie”, spune şeful statului.

Mai mult, Klaus Iohannis le mulţumeşte românilor din afara ţării pentru că au înţeles apelurile autorităţilor române în această perioadă a pandemiei.

De asemenea, preşedintele Iohannis arată că prin măsurile din programul de reconstrucţie economică de după pandemie va putea fi valorificat potenţialul reprezentat de românii plecaţi în străinătate care se reîntorc în ţară.

282 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here