Caută
Close this search box.

Michael Schumacher, votat de fani cea mai influentă persoană din istoria Formulei 1

Michael Schumacher

Fostul pilot german Michael Schumacher, de şapte ori campion mondial, a fost votat de fani drept cea mai influentă persoană din istoria Formulei 1, pe site-ul oficial al întrecerii, transmite Reuters.

Rezultatul a fost publicat miercuri, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la primul Mare Premiu de Formula 1, desfăşurat în 1950, la Silverstone.

Schumacher, care nu a mai fost văzut în public de la accidentul suferit la cap în 2013, când schia într-o staţiune, s-a impus cu 61% din voturi în această anchetă, devansându-l pe fostul conducător al Marelui Circ, Bernie Ecclestone, în finală.

Michael Schumacher deţine recordul de titluri cucerite în Formula 1 (7) şi de victorii de cursă (91), însă britanicul Lewis Hamilton, ajuns la şase titluri de campion mondial, îi ameninţă supremaţia, scrie Agerpres.

În primele tururi ale anchetei, Schumacher i-a învins pe foştii campioni mondiali Niki Lauda, Ayrton Senna şi Juan Manuel Fangio, precum şi pe fondatorul echipei Ferrari, Enzo Ferrari.

Un grup de experţi au stabilit o listă de 32 de nume, împărţite în patru categorii, de piloţi, conducători de echipe, inovatori tehnici şi persoane care au schimbat acest sport. Mii de fani au participat la anchetă, a anunţat Formula 1, fără a face alte precizări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri