Caută
Close this search box.

Ministerul Educației acuză Unifarm că nu a reușit să livreze măști pentru elevi și profesori

unifarm

Unifarm este firma de stat care nu a putut să livreze măștile pentru elevi și profesori, motiv pentru care cu doar o săptămână înainte de începerea școlii Ministerul Educației a lansat o nouă procedură de achiziții de măști, susține Ministerul condus de Monica Anisie.

Edupedu.ro a relatat în exclusivitate că achiziția de măști de protecție pentru toți elevii de clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, precum și pentru profesorii și personalul din școli a fost anulată de minister. Instituția vine cu explicații cu privire la procedura de achiziții.

Amintim că obligativitatea ca Ministerul Educației să le asigure elevilor și personalului didactic și nedidactic „numărul necesar de măști de protecție” în perioada pregătirii pentru examene a fost instituită pe 15 mai 2020, prin Legea 55 care reglementează trecerea de la situația de urgență la starea de alertă.

„Având în vedere starea de alertă, termenul foarte scurt până la deschiderea unităților de învățământ, cât și faptul că produsele achiziționate trebuie distribuite acestora anterior datei de 02.06.2020, MEC a demarat procedura de achiziție ‘negociere fără publicare prealabilă a unui anunț de participare’. Au fost depuse 2 (două) oferte, de către agenții economici C.N. UNIFARM S.A. și C.N. SOCIETATEA DE ADMINISTRARE A PARTICIPAȚIILOR ÎN ENERGIE S.A”, spune Ministerul Educației.

„Acestea au fost supuse procedurilor specifice de calificare și evaluare, MEC declarând admisibilă oferta C.N. UNIFARM S.A., încheindu-se, astfel, procedura de evaluare”, precizează instituția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri