Caută
Close this search box.

NASA a descoperit în Antarctica un univers paralel, unde timpul evoluează invers

nasa

Un grup de cercetători ai NAŞA care lucrau la un experiment în Antarctica au detectat dovezi ale prezenţei unui univers paralel, în care regulile fizice operează în sens invers faţă de universul nostru, anunţă New York Post. În acest univers paralel, timpul ar curge înapoi.

În cadrul unui experiment de detectare a razelor cosmice, au fost identificate particule care ar putea fi din afara universului nostru. În timpul experimentului Antarctic Impulsive Transient Antenna (ANITA), cercetătorii NASA au înălţat un balon echipat cu o colecţie de antene electronice, care s-a deplasat deasupra Antarcticii, unde există puţin sau deloc zgomot radio pentru a interfera.

Acesta a scanat peste un milion de kilometri pătraţi din peisajul îngheţat, pentru a identifica particule cu energie mare care ar putea proveni din spaţiu sau dintr-un univers paralel.

În primele două zboruri n-au găsit nimic. După cel de-al treilea, oamenii de ştiinţă au decis să reanalizeze datele obţinute în trecut, în special acele semnale pe care le catalogaseră drept zgomot.

Potrivit oamenilor de ştiinţă ANITA, particulele elementare cu energie scăzută, numite neutrino, pot trece complet prin Pământ, abia interacţionând cu substanţa planetei noastre. Totuşi, obiectele cu energie mai mare sunt oprite de materia solidă a Pământului.

Aceasta înseamnă că particulele cu energie mare pot fi detectate doar coborând din spaţiu. Având în vedere acest lucru, detectarea unei particule mai grele care se ridică din Pământ ar însemna că aceste particule călătoresc de fapt înapoi în timp.

Explicaţia pentru acest semnal este una ciudată. Ar putea reprezenta dovada pentru existenţa unui univers creat în acelaşi Big Bang ca al nostru şi care există în paralel cu acesta. Totul pare să se întâmple exact invers aici, că într-o oglindă. Pozitivul e negativ, stânga e dreapta şi, de asemenea, timpul curge şi el în sens invers.

Peter Gorham, cercetător în cadrul proiectului ANITA, afirmă că aceste fenomene imposibile ar putea fi cauzate de faptul că, în momentul Big Bang-ului, în urmă cu 13,8 miliarde de ani, s-au format două universuri, al nostru şi încă unul, în care timpul curge înapoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri