Caută
Close this search box.

Nicuşor Dan, despre proiectul lui Firea de testare a bucureştenilor: O cheltuială inutilă de 2 milioane de lei. Mai mulți angajați STB sunt infectați cu coronavirus

nicusor-dan

Nicuşor Dan a declarat că proiectul primarului Gabriela Firea de testare a 11.000 bucureşteni reprezintă „din nou un gest de imagine, fără urmare în realitate” şi îi solicită edilului general al Capitalei să acţioneze în criza coronavirusului „cu responsabilitate faţă de angajaţii din subordine aflaţi în contact direct cu publicul”.

”Primarul Firea vine şi propune astăzi un proiect de testare a 11.000 bucureşteni, pe principiul „primul venit, primul servit”. Probabil este din nou un gest de imagine, fără urmare în realitate, aşa cum au fost precedentele două iniţiative cu acelaşi obiect. Dacă va fi realizat în această formă, va fi o cheltuire inutilă a 2 milioane lei, rezultatul testării neavând nici relevanţă ştiinţifică (pentru a fundamenta politici publice), nici vreun folos practic”, declară Nicuşor Dan, într-un comunicat de presă.

Nicușor Dan a mai spus că Firea ar trebui să acţioneze în criza coronavirusului cu responsabilitate faţă de angajaţii din subordine aflaţi în contact direct cu publicul.

Administraţia Firea continuă să acopere spaţiul public cu gesturi de imagine fără acoperire în realitate. În 10 aprilie anunţa că va testa pentru coronavirus angajaţii din transportul public, termoficare şi servicii sociale. Testarea nu a avut loc, deşi a trecut o lună de atunci. Mai mulţi angajaţi din STB sunt în momentul de faţă infectaţi cu coronavirus. (…) Îi cer Gabrielei Firea să acţioneze în criza coronavirusului cu responsabilitate faţă de angajaţii din subordine aflaţi în contact direct cu publicul şi în pericol de a fi contaminaţi: medici, şoferii din transportul public, angajaţii din serviciile sociale„, a mai afirmat Nicuşor Dan.

Consiliul General al Capitalei s-a întrunit în şedinţă luni, pe ordinea de zi figurând şi un proiect de hotărâre care vizează decontarea a 11.000 de teste PCR pentru bucureşteni. Proiectul ar urma să se deruleze pe parcursul anului 2020 şi se va adresa unui număr de 11.000 de beneficiari.

Bugetul alocat este de 2.233.000 lei, dintre care 2.200.000 lei reprezintă sprijinul financiar acordat, 30.000 lei – realizarea unei aplicaţii online de înscriere în cadrul proiectului şi 3.000 de lei – hosting aplicaţie online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri