Caută
Close this search box.

Noi proteste în București. S-au adunat cu mașinile pentru a doua seară la rând în Piața Constituției

Pentru a doua seară la rând câteva sute de persoane s-au adunat în Piața Constituției, în parcare, cu mașinile, în condițiile în care starea de urgență și restricțiile de mobilitate au expirat.

Noi proteste în București! Mai mulți oameni s-au adunat cu mașinile pentru a doua seară la rând în Piața Constituției Însă, este în vigoare starea de alertă în contextul pandemiei de coronavirus. Pe imaginile prezentate de posturile de televiziune și de camerele fixe se văd persoane care stau la distanță unele de altele, dar și grupuri care nu par să respecte regulile de distanțare socială.

Echipajele de poliție sunt la fața locului, mai multe mașini patrulând printre vehiculele parcate, însă nu par a lua vreo decizie, în condițiile în care nu pot da amenzi până luni de când vor intra în vigoare sancțiunile.

“Referitor la cazul Herăstrău, parcurile sunt în subordinea primăriilor de sector, e și răspunderea autorităților locale”
Situația este asemănătoare cu cea de sâmbătă seara, când mai multe persoane s-au adunat în Piața Constituției.

Scena din Piața Constituției vine după ce sâmbătă seara sute de persoane, în special tineri, au petrecut în parcul Herăstrău, lângă niște terase de unde a fost pusă muzică, ignorând regulile de distanțare socială.

Duminică, autoritățile din Capitală au dispus ridicarea autorizațiilor de funcționare pentru restaurantele cu terasă responsabile de “petrecerile” date sâmbătă seara în parcul Herăstrău.

Premierul Ludovic Orban a vorbit pe marginea subiectului: “Referitor la cazul Herăstrău, parcurile sunt în subordinea primăriilor de sector, e și răspunderea autorităților locale. Am dispus măsuri cu toate autoritățile implicate. Am trimis controale la terasele respective.

Poliția nu poate să păzească milioane de oameni, îndemnul e foarte clar. Oamenii să respecte regulile de distanță fizică de protecție sanitară, să aibă grijă să nu transmită direct către fața altor persoane dacă nu poartă mască.

Legea am trimis-o chiar când am prevăzut decizia CCR. Am avut la dispoziție aplicarea anumitor amenzi. Perioada de mustrare a trecut”, a fost mesajul lui Ludovic Orban după ședința Consiliului pentru Situații de Urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri