Caută
Close this search box.

NU E GLUMĂ. Coronavirusul atacă fructele și caprele într-o țară din Africa. Președintele s-a revoltat!

Autoritățile din Tanzania se declară depășite de situație, în contextul în care kiturile de testare obținute de guvern dau rezultate eronate.

Astfel, conform președintelui John Magufuli, kiturile de testare au avut rezultat pozitiv de la o capră și un fruct pawpaw.

Președintele Magufuli a fost criticat pentru că nu a oferit destule informații referitoare la pandemie și pentru că le-a cerut oamenilor să se roage pentru dispariția virusului.

Drept răspuns, Magufuli a achiziționat kituri de testare pentru a fi în rândul lumii, însă aceste chituri de testare s-au dovedit a fi falsuri de proastă calitate.

Pentru a testa kiturile, președintele și-a instruit oamenii să testeze aleatoriu eșantioane non-umane, printre care o capră, o oaie și un fruct pawpaw, pe care le-au trimis la laborator cu etichete cu nume și vârste de oameni. Tehnicienii de la laboratorul din Tanzania nu știau originea eșantioanelor.

Conform PRO TV, fructul pawpaw și capra au ieșit pozitiv la Covid-19. În aceste condiții, remarcă președintele Tanzaniei, testele nu sunt eficiente și mulți oameni care au primit un anume rezultat nu se pot baza pe această informație.

„Se întâmplă ceva. Am spus dinainte că nu ar trebui să acceptăm că orice ajutor este cu intenţie bună pentru această naţiune”, a explicat politicianul.

Momentan, Tanzania a identificat 480 de cazuri de Covid-19 și 16 persoane au decedat în urma infectării cu Covid-19.

Între timp, Magufuli a trimis un avion în Madagascar, pentru a aduce un remediu din plante care ar vindeca oamenii infectați cu Covid-19. „Madagascar are un medicament, vrem ca oamenii din Tanzania să beneficieze de acest medicament”, a explicat președintele.

Africa nu este afectată puternic de noul coronavirus care provoacă Covid-19, însă capacitatea de testare a africanilor este scăzută. În condițiile în care spre Africa pleacă diferite kituri de testare „ajutor” asemănătoare celor din Tanzania, e greu de știut care este cu adevărat rata infectării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri