Caută
Close this search box.

„Nu mai am niciun ban“. Cine este prima jucătoare de tenis care anunţă că e falită din cauza pandemiei

În timp ce tenisul stabileşte criterii pentru a împărţi banii colectaţi pentru a susţine financiar sportivii pe durata pauzei competiţionale impuse de pandemia de coronavirus, croata Tereza Mrdeza, în vârstă de 29 de ani, este prima jucătoare care anunţă că a rămas complet fără finanţe.

Deşi potrivit profilului de pe site-ul WTA a câştigat 376 meciuri la simplu în carieră, Tereza Mrdeza a adunat de-a lungul anilor premii totale în bani în valoare de doar 426.528 de dolari, asta fără a scădea sumele reţinute sub formă de impozit. În 2015 atingea cea mai bună clasare a carierei, locul 150 WTA, iar în prezent staţionează în clasamentul îngheţat pe 230 WTA. Sportiva a făcut declaraţii dureroase în presa din ţara sa, dezvăluind că a ajuns la fundul sacului. Iar în situaţia sa vor ajunge în cel mai scurt timp şi alţi sportivi, dacă nu cumva au ajuns deja.

Ce a declarat Tereza Mrdeza pentru Vecernji:

* Nu mai am niciun ban, pentru că tot ce am adunat în turneele mici în care am jucat am cheltuit pe cazare, transport, antrenori. Şi antrenorii trebuie să se întreţină şi să-şi câştige cumva existenţa, ei depind de noi, noi de ei, totul se învârte într-un cerc.

* Cred că toţi cei care nu au sponsori sau o agenţie puternică în spate au probleme acum. Eu nu am fost atât de norocoasă şi a trebuit să fac totul pe cont propriu încă de când eram la junioare. Atunci, sponsorul m-a părăsit după 4 ani şi prima operaţe suferită.

* Nu fac un mare caz din asta, am mica mea echipă, părinţii care m-au ajutat întotdeauna. Toţii jucătorii din tenis ne punem aceleaşi întrebări acum şi cred că sunt foarte mulţi care vor renunţa la tenis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri