Caută
Close this search box.

Nu se poate ști când coronavirusul e cauza reală a deceselor, fără autopsie! Graficul autorităților e greșit

Semnal de alarmă tras de un reputat medic legist român. Vladimir Beliș spune faptul că graficul deceselor este greșit.

În plus, acesta explică de ce fără autopsii nu se poate ști cu adevărat dacă coronavirusul este cauza reală a decesului în cazul pacienților confirmați. În lipsa unei autopsii, graficul prezentat de autorități nu este elocvent, crede fostul director al INML.

„Cauza mortii nu a fost cu rigurozitate stabilita, nefacandu-se autopsia si punandu-se diagnotic pe cauza de moarte exclusiv pe proba de laborator.A doua greseala care poate sa modifice curba deceselor e ca dupa un numar mare de zile vine cu o serie de decese petrecute in urma cu doua trei saptamani. Nu se poate stabili cu certitudine cauza mortii. S-a stabilit dupa nu stiu cat timp, o saptamana sau 10 zile ca s-a datorat coronavirusului. Sigur ca s-a modificat graficul deceselor cand vin deodata cu 30-40 de cazuri in plus peste ziua respectiva. Graficul ca sa fie corect trebuie sa se stabileasca zilnic care este numarul exact al celor decedati. Singura proba care stabileste cauza mortii este autopsia. Eu ca mortopatolog nu pot sa accept decat ceea ce se constata la autopsie”, a spus Vladimir Beliş la România TV.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi, alte 10 decese cauzate de coronavirus. Este vorba despre trei femei şi şapte bărbaţi cu vârste cuprinse între 39 şi 87 de ani. Bilanţul a ajuns la 1046.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri