Șase cadre medicale, asistente și infirmiere, de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București sunt infectate cu noul coronavirus. Digi24 relatează că această situația a fost provocată de o asistentă neglijentă, care nu a purtat echipamentul de protecție, în mod regulamentar, deși ar fi fost avertizata de medici, în mai multe rânduri. Din cauza neglijenței, ea și-a îmbolnăvit și celelalte colege. Asistenta va fi cercetată în Comisia de Disciplină, a reltata la Digi24 managerul spitalului Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler a precizat că asistentele și infirmierele infectate sunt tratate în cadrul spitalului , și că acestea nu sunt în stare gravă. Despre asistenta care nu a respectat regulemntul de purtare a echipamentului, Mahler a spus că i s-a atras atenția în mai multe rânduri.

„Sunt foarte tristă, eu și cei care au văzut-o și care i-au atras atenția că viziera și mănușile nu se dau jos în zona de COVID, că acest combinezon nu se întoarce la mânecă în zona de COVID. Procedura în spitalul nostru prevede ca în momentul în care se iese din zona de COVID tot personalul trebuie să facă duș, să-și spele părul. Totul este organizat ca riscul de contaminare să fie cât mai mic. Managementul poate să le pună la dispoziție, să facă instruire, dar dacă ea când e acolo și trebuie să-și asume actul medical nu o face, este o problemă de comisie de disciplină. Este inadmisibil. (…) Responsabilitatea trebuie să fie în fiecare moment, nu ne jucăm. Poate cu tuberculoza suntem obișnuiți, dar nu e tuberculoză, riscul de infectare e mult mai mare. Noi nu suntem deloc ca imunitate pregătiți pentru asemenea inamic, nu putem trata lucrurile cu superficialitate.”, a comentat Beatrice Mahler,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here