Caută
Close this search box.

O regiune din China, cu 100 de milioane de oameni, în carantină din cauza coronavirusului

Provincia Jilin, cu 100 de milioane de oameni, o regiune din nord-estul Chinei, a intrat în carantină după apariția unul nou val de infecții cu coronavirus.

Măsurile restrictive au fost introduse după ce au apărut 34 de cazuri noi de coronavirus.

La Jilin, autoritățile au oprit transportul cu trenul și autobuzul, au închis școlile și au plasat în carantină peste 100 de milioane de oameni.

Copiii se pot juca afară doar dacă poartă măști, iar angajații din sistemul de sănătate au revenit la echipamentele de protecție, potrivit Antena 3.

„Este frustrant pentru că nu știi când se va termina”, povestește Fan Pai, care lucrează la o companie din provincia Liaoning, care se confruntă cu noi restricții.

Reacția rapidă și puternică a Chinei reflectă frica sa privind revenirea celui de-al doilea val, după ce măsurile pentru reducerea răspândirii virusului au implicat costuri economice și sociale uriașe.

Autoritățile din Shulan, un oraș din Jilin, au declarat că vor lua cele mai stricte măsuri pentru a combate virusul.

Persoanele suspecte vor trebui să rămână izolate, iar o singură persoană din familie va avea voie să plece să cumpere cele necesare, timp de două ore, o dată la două zile.

În plus, medicamentele împotriva febrei sunt interzise la farmacii, pentru a împiedica oamenii să-și ascundă simptomele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri