Caută
Close this search box.

„Ofereau 30 de milioane să spun că soțul a murit de COVID” Familia „decesului 1.027”, mituită de autorități?! Acuzații halucinante la Botoșani

Familia unui bărbat inclus pe lista deceselor cauzate de coronavirus acuză autoritățile! Doi funcționari DSP Botoșani i-ar fi propus văduvei să semneze un act prin care recunoștea infectarea pacientului cu noul coronavirus, în schimbul sumei de 3.000 de lei.

Două internări în spital, două teste COVID-19 negative. În ziua înmormântării, familia îndoliată a fost anunțată că, de fapt, bărbatul ar fi fost infectat cu noul coronavirus. Este doar începutul une povești revoltătoare.

Pe 30 aprilie, Petruț Doroftei a fost internat pe Secția de Anestesie și Terapie Intensivă, de unde a fost transferat, după stabilizare, pe Secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență din Botoșani, unde a și rămas, pentru supraveghere și tratament, până pe data de 4 mai.

Potrivit stiri.botosani.ro, în timpul spitalizării, i s-au efectuat două teste COVID-19, ambele cu rezultat negativ. La externare, familia nu a fost informată că ar exista vreo suspiciune de infectare cu noul coronavirus.

Acasă, rudele bărbatului – soția și cei doi copii – au avut grijă să respecte toate măsurile de protecție împotriva virusului. S-au izolat la domiciliu și au evitat contactul cu alte persoane.

„Am fost sunată că soțul meu e la morgă, că a făcut infarct. Nu a spus nimeni nimic ceva despre COVID”
Pe 10 mai, starea de sănptate a bărbatul a început să se degradeze.

„El era cu inima, a avut două preinfarcturi. Prima dată cât a stat la spital, acolo i-au făcut două teste COVID, care au ieșit negative. Când și-a revenit, ni l-au dat acasă. Totul părea normal, el era vesel și nu părea să mai avem probleme. Apoi, duminică (n.r.: 10 mai a.c.), s-a prăbușit. Am solicitat o ambulanță, care a venit în cam jumătate de oră.

Cei care au ajuns ne-au întrebat dacă a mai fost la spital, noi am spus că da. Și ei ne-au spus că nu au ce face în cazul acesta și au chemat altă ambulanță. Cam peste o oră, a ajuns una SMURD, iar cei de aici erau de data asta echipați din cap până în picioare. L-au internat la Reanimare.

Luni dimineață, am mers la spital să vedem de starea lui. Pe data de 12, am fost sunată că soțul meu e la morgă, că a făcut infarct, și trebuie să mergem să îl luăm. Nu a spus nimeni nimic ceva despre COVID”, povestește Gabriela Doroftei, soția bărbatului.

Soția și fiica bărbatului au ajuns la morga spitalului, pe 12 mai. Nu i-au putut ridica trupul, întrucât singurii care puteau prelua cadavrul erau angajații firmelor de pompe funebre.

„Avea culoare în obraji. Ne temem să nu fi fost îngropat de viu”
A doua zi, în timp ce se pregăteau de înmormântare, a venit telefonul celor de la DSP. Prin telefon, soția lui Petruț Doroftei a aflat că soțul ei ar fi fost, de fapt, infectat cu noul coronavirus.

„Când am ajuns la morgă, ni s-a spus că el nu avea nicio treabă cu COVID, că a murit din cauza infarctului, intrase în stop cardio-respirator cu o seară înainte.

Noi l-am găsit într-un sac negru. Ei nu ne-au lăsat nici să îl atingem, nici să îl vedem. Avea culoare în obraji, acum ne temem să nu fi fost îngropat de viu, poate era doar în comă și ei l-au trimis la groapă.

O doamnă medic ne-a spus că nu avea COVID, nu au trecut nici trei ore, timp în care noi semnam acte și rezolvam treburile la Județean, și ne sună de la DSP, să ne spună că au primit rezultatul și era pozitiv.

Păi cum să fie negativ atâtea zile în spital, să vină acasă, și să ne spună că era pozitiv după ce a murit? De unde a apărut acest test pozitiv la COVID? Noi am întrebat când s-a făcut acest al treilea test, dar nu ne-a spus nimeni nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri