Caută
Close this search box.

Olanda: Premierul nu și-a vizitat mama înainte ca aceasta să moară pentru a respecta măsurile de carantină

​Premierul olandez Mark Rutte nu a putut să își viziteze mama înainte ca aceasta să decedeze fiindcă a respectat măsurile impuse pentru a preveni răspândirea COVID-19, printre acestea numărându-se și interzicerea vizitelor la azilurile de bătrâni, relatează The Guardian.

Anunțul lui Rutte a venit în timp ce Marea Britanie se află în mijlocul unui scandal politic după ce a fost dezvăluit că unul din consilierii principali ai premierului Boris Johnson a încălcat măsurile de restricție, călătorind peste 400 de kilometri pentru a ajunge la casa părinților săi.

Mark Rutte a anunțat luni moartea mamei sale în vârstă de 96 de ani într-un azil de bătrâni din Haga în 13 mai, aproape la două luni după ce guvernul a închis accesul în toate instituțiile de acest tip în 20 martie.

„Premierul s-a conformat tuturor măsurilor”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al prim-ministrului când a fost chestionat cu privire la informațiile potrivit cărora premierul a respectat restricțiile și nu și-a vizitat mama înainte ca aceasta să decedeze.

Mama acestuia nu și-a pierdut viața din cauza COVID-19 deși un focar a fost depistat anterior la azilul unde aceasta era internată, potrivit presei olandeze.

Autoritățile olandeze au început să permită vizite individuale la unele din azilurile și centrele de îngrijire a bătrânilor de la începutul acestei săptămâni, o măsură care va fi extinsă pentru toate instituțiile de acest tip începând cu 15 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri