Premierul Ludovic Orban a susținut, miercuri, declarații de presă la Palatul Victoria. Șeful Guvernului a prezentat un set de măsuri de susținere a angajaților și a angajatorilor în continuare.

”Pe lângă măsura activă pentru cei care au fost afectați de criza economică, vom acorda un procent de până la 30 la sută companiilor care vor oferi locuri de muncă cetățenilor români pe o perioadă ce cel puțin trei luni de zile. Pentru tinerii absolvenți sau cei aflați în pragul pensiei și nu lucrează vom avea condiții mai generoase și vom pune condiții”, a declarat Ludovic Orban.

”Consiliul Uniunii Europene a probat un regulament care va pune în practică programul SURE. E un program prin care UE ajută statele membre pentru a finanța măsurile active de ocupare a forței de muncă. România are garanția că va beneficia de finanțare de la UE pentru a pune în practică măsurile gândite de guvern. Prin intermediul programului SURE țările pot accesa sume de bani prin oferirea de garanții. România trebuie să ofere o garanție de până la 400 de milioane de euro și va beneficia de o sumă cuprinsă între 3 și 5 miliarde de euro.

După data de 1 iunie, vom continua plata şomajului tehnic. Pentru toate domeniile care îşi vor relua activitatea ca urmare a relaxării, şomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură activă de susţinere a reluării activităţii, prin alocare unui procent din salariul brut al angajatului, de până la 41,5 la sută, pentru fiecare angajat care îşi reia activitatea.

Există peste 600.000 de români care s-au aflat în şomaj tehnic, conform datelor noastre şi peste 700.000 în căutarea unui loc de muncă. De asta, pe lângă măsura activă acordată pentru reluarea activităţii angajaţilor, vom folosi mai multe măsuri active dedicate diferitelor categorii de angajaţi. Vom acorda un procent de până la 30 la sută din salariul brut companiilor care vor angaja oameni aflaţi în căutarea unui loc de muncă”, a mai spus Ludovic Orban.

311 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here