Caută
Close this search box.

Palmă colosală pe obrazul OMS. Trump a retras SUA din organizație!

trump
Preşedintele Donald Trump a anunțat, în ultimele zile ale lunii mai, că Statele Unite încetează COMPLET relațiile cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Decizia a fost luată după ce președintele American a acuzat OMS că este prea indulgentă cu Beijingul în legătură cu pandemia de coronavirus.

„Deoarece nu au reuşit să facă reformele necesare şi cerute, vom pune capăt astăzi relaţiei noastre cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi vom redirecţiona aceste fonduri către alte nevoi de sănătate publică urgente şi mondiale care merită aceasta”, a declarat Donald Trump presei.

Trump a acuzat în repetate rânduri OMS că este subordonată Chinei și că din această cauză nu a fost suficient de fermă în pandemie.

„Lumea are nevoie de răspunsuri de la China în privința coronavirusului. Trebuie să avem transparență”, a spus șeful Casei Albe.

Trump a suspendat contribuția SUA la OMS luna trecută, acuzând că promovează „dezinformarea” Chinei despre pandemia de coronavirus, chiar dacă oficialii OMS au respins acuzația și China a susținut că a fost transparentă și deschisă.

Amintim că SUA erau principalul finanțator al OMS. SUA au fost statul care a deținut principala contribuție la OMS, în valoare de aproximativ 450 de milioane de dolari pe an. În comparație, China, pe care Trump o acuză că e protejata OMS în pandemia de COVID-19, finanțează Organizația cu 50 de milioane de dolari pe an.

De asemenea, Trump a sugerat că ar putea fi impuse sancțiuni unor oficiali guvernamentali din Hong Kong, denunțând o preluare brutală a puterii de către Beijing.

Un alt anunț pe care Donald Trump tocmai l-a făcut este că Statele Unite ale Americii suspendă intrarea pe teritoriul lor a cetăţenilor chinezi care prezintă un ‘„risc” potenţial pentru securitate.

„Astăzi suspendăm intrarea cetăţenilor chinezi pe care i-am identificat ca fiind un potenţial risc pentru securitate”, a declarat Trump, potrivit agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri